Asgari ücret teklifi: Bin 800 lira...

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, toplumsal huzurun daha fazla bozulmaması için 2018'de asgari ücretin net bin 800 liradan aşağı olmaması gerektiğini söyledi.

Asgari ücret teklifi: Bin 800 lira...
Asgari ücret teklifi: Bin 800 lira...
GİRİŞ 06.12.2017 15:58 GÜNCELLEME 06.12.2017 15:59
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Tor, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, asgari ücrete 2017'de  yüzde 7,9 zam yapıldığı halde, gerçekleşen 11 aylık enflasyonun yüzde 13'ü  bulduğunu ifade etti. Bu durumda asgari ücretle çalışanın kaybının yüzde 5,1 olduğunu  belirten Tor, asgari ücretle çalışanların, tahmin edilemeyen veya yanlış  politikalar nedeniyle yüksek çıkan enflasyonun ceremesini çektiğini dile getirdi. Tor, "2017 yılında asgari ücret enflasyona yenilmiştir." dedi.
Son çıkan Torba Yasa ile bazı vergilerin artırılması, akaryakıt  fiyatlarının yükselmesi, devletin borçlanma faiz oranlarının artması, döviz  kurundaki artışlar ve diğer etkenler birlikte değerlendirildiğinde, enflasyondaki  artışın 2018'de devam edeceğinin görüldüğünü savunan Tor, şunları söyledi:
 
"2018'de asgari ücretin yüzde 20'nin üzerinde artırılması gerekir. Bu  yapılmadığı takdirde gelir dağılımı, asgari ücretle çalışanlar bakımından  aleyhlerine daha da bozulacaktır. 2017 sonu itibarıyla, banka kredileri, kredi  kartı ve ikisini birden borçlarını ödeyemeyenlerin sayısının bir milyonu bulacağı  dikkate alındığında, asgari ücretlinin satınalma gücündeki kayıpları, özellikle  de düşük gelir gruplarına etkilerini telafi edici bir tespit yapılmadığı  takdirde, borcunu ödeyemeyenlerin sayısı milyonu da aşacaktır.
 
Toplumsal huzurun daha fazla bozulmaması için 2018 yılında asgari  ücret net bin 800 liradan aşağı olmamalıdır. İşverenden fedakarlık beklensin ama  işçinin fedakarlık yapacak hali kalmamıştır."

YORUMLAR 26
  • Husni çetin 6 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücret en az 3000 tl olmalı Hıristiyan Yahudi kayalık put peres aleminden biz daha mı gerideyiz biz Allah a inandığımız için asgari ücret imiz en az 3000 tlolmali
    Cevapla
  • emekli memur 6 yıl önce Şikayet Et
    fakirlik sınırının altında olmamalıdır
    Cevapla
  • bilirkişi 6 yıl önce Şikayet Et
    3 bin olsun millet rahatlasın
    Cevapla
  • fazlası gereksizdir 6 yıl önce Şikayet Et
    bence bin lira yeterlidir. karı koca iki kişi suan 3 bin lira alıyorlar. el insaf birde yetmiyor diye aglıyorlar
    Cevapla
  • yıldıray 6 yıl önce Şikayet Et
    1000 tl olsun diyen insan sen harhalde parayla bir şey almıyorsun bedava yaşıyorsun.
    Cevapla
  • Atila 6 yıl önce Şikayet Et
    Git isine
    Cevapla
  • ttfvol 6 yıl önce Şikayet Et
    sakaysa hic komik degil, ciddiysen ins. 1000 tl ye muhtac kalirsin...
    Cevapla
  • asgari ücretli 6 yıl önce Şikayet Et
    boş boş yorum yapıyosun.evliyim bir çocuk babasıyım ve kiradayım asgari ücretle geçinebilmek için her ay bişeylerden kısmaya çalışıyorum.sırf konuşmak için yazmayın lütfen.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    tüm çalışan ve emeklilere yapılmasını istiyoruz seyyanen milletin vekili kendine kaç tl yaptı ise aynen vatandaşada yapılmasıdır ancak o zaman adaletli olmanın insanca yaşamanın geregi budur refah yol dönemi gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle