Dolar ve euro sert düştü! Eriyor...

Dolar/TL, yurt içinde açıklanan sanayi üretimi verisinin beklentileri aşmasının ardından başlayan düşüşünü ABD verileri öncesi devam ettirerek 3,85'in altına geriledi.

Dolar ve euro sert düştü! Eriyor...
Dolar ve euro sert düştü! Eriyor...
GİRİŞ 08.12.2017 15:21 GÜNCELLEME 08.12.2017 16:21
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ekim ayına ilişkin sanayi üretim verilerinin beklentileri aşmasının ardından düşüşe geçen dolar/TL, 3,8428'e kadar geriledi ve saat 15.20 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,5 azalışla 3,8460 seviyesinde dengelendi.

Arındırılmamış sanayi üretim endeksi, ekimde önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,9 artarak yüzde 4,7 olan beklentileri belirgin şekilde aştı. Güne 3,8730 seviyelerinden başlayan dolar/TL, sanayi üretim verisinin ardından küresel piyasalarda doların gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kaybetmesinin de desteğiyle düşüşünü hızlandırdı. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,9 azalışla 4,5140'tan, sterlin/TL de yüzde 0,95 düşüşle 5,1650'den işlem görüyor.

Analistler, bugün saat 16.30'da ABD'de açıklanacak istihdam raporunun kurların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydetti. İstihdam raporunda öne çıkan verilerden tarım dışı istihdamın 195 bin artması, işsizlik oranının önceki ay olduğu gibi yüzde 4,1'de kalması ve ortalama saatlik kazançların da aylık yüzde 0,3'e yükselmesi bekleniyor.

Teknik açıdan dolar/TL'de 3,8400'ün önemli destek konumunda olduğunu belirten analistler, bu seviyenin kırılması durumunda 3,7500 seviyelerinin gündeme gelebileceğini söyledi.

YORUMLAR 15
  • fiko 6 yıl önce Şikayet Et
    daha beter olsun
    Cevapla
  • zalım 6 yıl önce Şikayet Et
    dolar tc de yasaklansın
    Cevapla
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    hala biraz daha kazanmak ugruna bilerek yada bilmeyerek dolar alarak abd nin ekmegine yag suren herkes biraz daha dusunsun enflasyon artiyor paramiz deger kaybediyor kudus suriye vb ellerine koz veriyoruz tam bagimsiz Turkiye icin doviz almayin
    Cevapla
  • cimbomlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş bizim millet de birşeyden memnun olsa yahu. Geldik gidiyoruz biraz mutlu olmaya çalışın. Her habere mutsuz umutsuz yorumlar. Biraz şükredelim.
    Cevapla
  • MD. Edep..Edep.. 6 yıl önce Şikayet Et
    Yani hakikattan vazgeçip, riyamı yapalım hemşerim. Olayın özeti şu elin gavurunun parası senin paranın 4 katı be.. Bir Müslüman olarak buna mı sevineceğim.. Ya.. insan biraz üzülür be... Şükür sadece Allah'a edilir... Sen kime şükrediyorsun hemşerim, onun bunun sana takdir ettiğine mi? Bi düşün bakalım...
    Cevapla
  • Hikmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Aman ne düşmüş be. Bu kadarda abartılmaz.Bİr ara 3.39 lara düşmüştü.Sonra ne oldu tekrar 4 tlye merdiven dayadı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle