Taşeron işçiler için yeni talep!

Yaklaşık 1 milyon taşeron işçinin kadroya geçiş süreci tamamlandı. Bu süreçten sonra kadro hakkı tanınmayan taşeron işçiler için yeni bir talep geldi.

Taşeron işçiler için yeni talep!
Taşeron işçiler için yeni talep!
GİRİŞ 14.01.2018 12:04 GÜNCELLEME 14.01.2018 12:04
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, “Taşeron işçilerin kadroya alınması için ilk mücadeleyi sendika olarak biz başlattık ama bugün yapılan kadro düzenlemesi en çok bizi ve üyelerimizi mağdur etti. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan beklentimiz, kadro kapsamı dışında kalan çalışanların durumun tekrar gözden geçirmeleri” dedi.

Ağar, taşeron işçilerin kadroya alınması yönünde atIlan adımı memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Kadro düzenlemesinin taşeron işçilerin bir kısmını mutlu ederken, bir kısmını hayal kırıklığına uğrattığını belirten Ağar, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İş barışının korunması için Karayolları Genel Müdürlüğü’nde muvazaalı olarak asıl işin bir parçası olan anahtar teslimi işlerde, KİT’lerde ve köylere hizmet götürme birliklerinde taşeron yanında çalışan işçilerin kurumlarının kadrolarına geçirilmesi, il özel idarelerde taşeron yanında çalışan işçilerin şirket marifetiyle değil doğrudan kadroya alınması, buralarda 5 ay 29 gün çalışanların da sürelerinin 4 ay uzatılma hakkından yararlandırılması gerekiyor. Hükümetin sesimize kulak verip, eksikleri gidereceğine yürekten inanıyoruz.”

YORUMLAR 8
  • Sado 6 yıl önce Şikayet Et
    Üniversitelere bağlı teknokentleri düşünenler de yok herhalde
    Cevapla
  • Ayse 6 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen Özelde çalışan taşören işçileride kadroya geçsin
    Cevapla
  • Adem 6 yıl önce Şikayet Et
    Türk telekom daki güvenlik görevlilerinin suçu ne 12 yıldır çalışıp silah kullandık polis gibi ....tek suçum uz erken dünyaya gelmek herhalde
    Cevapla
  • Serkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Neden özel sektörde çalışan taşeronlara aynı uygulama yapılmıyor
    Cevapla
  • Ulas 6 yıl önce Şikayet Et
    Başkanım Belediye çalışanlarda tam kadro istiyor. Siyaset oldu yerde ayrımcılık olur 450 bin kişiye tam kadro verilip geriye kalan 400 kişi neden ayrıldı başkanım...eşitlikle herkese eşitlik olsun adalet olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle