Erdoğan'dan flaş taşeron işçi açıklaması

Tokat'ta halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KİT'lerde çalışan taşeron işçilerle ilgili açıklamalar geldi.

GİRİŞ 14.01.2018 15:46 GÜNCELLEME 15.01.2018 09:22
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

Taşeron işçilerin başvuru süresi doldu. Asıl listelerin asılmasına az kaldı, bundan sonra taşeron işçiler için sınav süreci başlayacak. Sınav süresinden sonra ise taşeron işçiler 2 Nisan'da kadroya geçecek. Taşeron işçilerle ilgili bir diğer merak konusu da KİT'lerde çalışanlar. KİT'lerde çalışanların kadroya alınmasıyla ilgili beklentiler devam ederken bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ndan KİT'lerde çalışan taşeron işçilerle ilgili açıklamalar geldi.

KİT'TEKİ TAŞERON İŞÇİLER KADROYA GEÇECEK Mİ?

Tokat'ta halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokat'taki KİT'lerin "Kadro isteriz" sloganına karşılık KİT'te çalışan taşeron işçilere seslendi.

Erdoğan, KİT'teki taşeron işçilerle ilgili şunları söyledi:

Biz sözü bir kere söyleriz. KİT'lerin de BİT'lerin de kadroları normal taşeron gibi değil. Ne gibi olacak? KİT'ler şu anda hangi anlayışla, hangi sistemle çalışıyorsa orada olanlar da aynı sisteme dahil olacak. Oraya girecek. BİT'lerdekiler de aynen, yani biz aradan komisyoncuları ne yaptık, kaldırdık. Olay bu.

YORUMLAR 112
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Devlet hastenesindeki Mr ve Bt çalışanları ne olacak
    Cevapla
  • kit taşeron 6 yıl önce Şikayet Et
    İşten atılma korkusu yaşamadan çalışmak bizim hakkımız değilmi 5 yıldır hep bunla yaşıyoruz ne derlerse imzalıyoruz ne derlerse yapıyoruz bu kadar hakkımız değilmi şirketlerin cepleri biz ve devletin doldurdugu yetmedimi şirket sahiplerinin suya sabuba dokunmadan mercedeslerle gezdikleri yetmedimi .devletimiz kazansın bizde insan onuruna yakışır şekilde horlanmadan ötekileştirilmeden yaşayalım.
    Cevapla
  • Taşören 6 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımız söz verdi ama çalışma bakanından ses yok bi aciklama bekliyoriz
    Cevapla
  • Hidayet 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah herkesin gönlüne göre versin yanliz bu tasarön isine aklim ermedi kadro geldi tamam ama kadro bekleyen diyer kurumlara niye gelmedi örneyin 5ay29gün calisan bir mevsimlik orman iscisine yok diyorlarki mevsimlik iscilerin isteye göre calisma sürelerini 9ay29 uzatilabilecek denildi niye isteye göre neden uzattik demiyorsunuz isteye göre oldu zaman bir kurumda 15 mevsimlik isci varsa üst düzey bir müdür yada birileri benim 5 kisiye ihtiyacim var derse diyer 10 kisi yine boşda duracak burada ben bunu anliyorum calisma süresini uzattik deyen yok isteye göre ihtiyaca göre uzatilabilir var bizler taşoren değiliz bizimde hakkimiz kadrodur
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    acaba 12 ay çalışılacak bir iş olmadığından olabilir mi yani bir ürün toplamak mesela çay belli sürelerde yetişir belli aylarda toplanır gibi
    Cevapla
  • Aslı Gül Korkmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    Kit'lerde çalışanların durumu çok iyi aslında iş garantileri de var ücretleri de yüksek. Hâlâ ne kadrosu verilecek anlamıyorum. Kadro alınca yatarız bizden sonra yine taşeron alınsın onlar çalışsın diyen KİT çalışanlarına kadro verirseniz kaos olur. Taşeronların yevmiyelerine ve iş garantilerine bakın ne dediğimi anlarsınız. Devletime haykırıyorum asla kadro verilmesin KİT lere
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Niye çekemedin hayırdır karnınmı ağrıdı açsın kaliba
    Cevapla
  • Cemal 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben şoför olarak düz asgari ücret alıyorum artı iş garantisi yazmışsın nerede o iş garantisi,kitlerin kadro geldiğinde yatacağını ne biliyorsun öyle biri olursa kurumlar gereğini yapar.Ve sizin gibi düşünenlerin yatıp yatmayacağı ne malum.Artı şahsım adına konuşuyorum Tehlikesi ve iş yoğunluğuna bakarsak benim bir haftada yapacağım işi siz bir aya yapamazsınız.
    Cevapla
  • kit taşeron 6 yıl önce Şikayet Et
    Eleştirilerinden senin bir şirketin elemanı yada ortagı oldugun anlaşılıyor desteksiz konuşuyorsun.Kaos olurmuş bir milyon kişide olmadı elli binde mi olucak zaten biz kamuyuz ve sadece maaş var sendika alamadık şirketler hem bizi hem devleti yıllarca sömürdü kötü mü yeri yurdu belli olmayan bi katkısı olmayan komisyonculara para vermeyecek devletin kasasına kalıcak, 5 yıldır çalışıyorum yatmak diye birşey yok herke işinde gücünde hayat zorlugu görmüş insanlar, o yatanları arıyorsan başka yerde arıyacaksın .Ayrıca kadro değil iyi dinle cb yi kadroyu haketmesine ragmen sadece sözleşmeli olucak sadece sendika hakkı almış olucağız.
    Cevapla
  • Tuncay 6 yıl önce Şikayet Et
    Kitlerde çalışan taşeronlarda asgari ücretli olarak çalışıyor daralmaya gerek yok ALLAHIN izniyle söke söke alacağız asgari ücreti beğenmessiniz kadro gelince de hazm edemiyorsunuz ALLAH herkesin kalbine göre versin
    Cevapla
  • Sahin 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah herkesin gönlüne göre versin insallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle