Hükümetten faiz açıklaması! Oranlar...

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bugünkü faiz oranlarının yatırım ve üretim yapılabilir oranlar olmadığını söyledi.

Hükümetten faiz açıklaması! Oranlar...
Hükümetten faiz açıklaması! Oranlar...
GİRİŞ 16.01.2018 10:21 GÜNCELLEME 16.01.2018 10:21

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci TRT Haber'de katıldığı programda yaptığı açıklamada, "Hedefimiz, ekonomik büyümenin reel sektöre, yatırımlara, ihracata dayalı olması ve sürdürülebilir olmasıdır." dedi. 
 
Zeybekci, "Büyümeyi destekleyecek finansal yapıyı sağlamak için ihracat en önemli katkıyı sağlıyor. İhracata dayalı büyümeye devam ederek kimseye faiz vermeden, kimseye hesapvermeden hedeflerimize kendi öz kaynaklarımızla ilerleyeceğiz" diye konuştu. 
 
Yatırım maliyetlerinin yüksek olduğunu belirten Zeybekci, bu farkı verilen desteklerle kapattıklarını belirtti. Zeybekci, "Yatırım yapmak isteyene, istihdam imkanları oluşturmak isteyenlere, ihracat yapmak isteyenlere pek çok desteğimiz var. Türk Eximbank aracılığıyla sağladığımız çok önemli destekler mevcut." şeklinde görüş belirtti.
 
Zeybekci, 'Süper Teşvik' projesinin hükümetin büyük bir başarısı olduğunu ifade etti. Zeybekci, bu projeye 'Türkiye'nin Devlerini Yaratma Projesi' denilebileceğini söyledi.
 
Ekonomi Bakanı, "Dünyanın en iddialı teşvik sistemi olan Proje Bazlı Teşvik Sistemi'miz ile hedefimiz cari açık verdiğimiz sektörlerde kendi devlerimizi oluşturmak ve yarınlarımızı garanti altına almaktır." dedi.