O çalışanlara 'elektrik bedava olsun' teklifi

MHP'li Erkan Haberal tarafından, asgari ücretin brüt tutarından daha az gelire sahip olanların, elektrik ücreti ödememesini öngören kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

O çalışanlara 'elektrik bedava olsun' teklifi
O çalışanlara 'elektrik bedava olsun' teklifi
GİRİŞ 28.01.2018 16:00 GÜNCELLEME 28.01.2018 16:41
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

MHP Milletvekili Erkan Haberal, asgari ücretle çalışanların elektrik faturalarının ücretsiz olması için TBMM'ye kanun teklifinde bulundu.

Kanun teklifinde Haberal, "Hane gelirinin toplam aylık tutarı asgari ücret tutarından az olması sebebiyle vatandaşların yerleşik bulundukları konutlarına ücretsiz elektrik kullanılması için başvuruda bulunabilmeleri sağlanmalıdır" denildi.

 

Eğer teklif kabul edilip kanunlaşırsa eve giren aylık toplam gelir, asgari brüt ücret kadar ya da daha az ise, bu kişiler oturdukları konutlarda kullandıkları elektrik için fatura ödemeyecek.

2018 ASGARİ ÜCRETİ NE KADAR?

2018 yılı itibariyle her maaş ve ek ödemeye gelecek olan zam, asgari ücrete de gelecek. Asgari geçim indirimi asgari maaşın brütü üzerinden hesaplanıyor. Buna göre, ödenecek tutar işçinin evli bekar ve kaç çocuklu olduğuna göre değişiyor. 1 Ocak'ta asgari ücretteki artışla, maaşlara eklenen asgari geçim indirimi (AGİ) de yükseldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 2018 yılında geçerli olacak asgari ücretin net bin 603 TL olarak belirlendiğini söyledi. Bakan Sarıeroğlu, "Asgari ücreti belirleme çalışmaları 1 ay boyunca sürdü. Uzun süren müzakere süreci ardından nihayete erdirdik. Komisyonun çoğunluğuyla karar verdik. Bu yüzden müzakereler uzun sürdü. Asgari ücret 2018'de brüt olarak 2029 lira, net 1603 lira olacak. Artış yüzde 14,2 olacak. 2016'dan itibaren başlattığımız asgari ücret desteği 2018'de de sürecek" dedi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 10
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücretle çalısıyorum, 3 çocuk var. Tek çalıyorum, şükürler olsun geçinip gidiyoruz. O paraya devletimiz sılah alsın, teroru bitersin biz elektrik paramızı ödemeye razıyız. Düşünenlerden Allah razı olsun yinede
    Cevapla
  • Ömer Halis 6 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücretle çalışıyorum yorumları tek tek okudum.ALLAH ım halime binlerce şükürler olsun...
    Cevapla
  • taka 6 yıl önce Şikayet Et
    bu milletin vekili sanırım görmezdenmi geliyor bu gibi açıklamalar şirketlere yarar zararı sonra belirli bir kesim çeker dayan babam gece gündüz klımaya oh sefam olsun içinden tüm yasal kesintileri çıkaralım diyen yok milletin bir ahlak yapısı kaldı bunuda bozmayın dogunun kaçak elektrni bizlermi ödecez yoksa kalıcı suriyeler içinmi cıkarılmak istenyor diyede sormak gerek...
    Cevapla
  • hüsam 6 yıl önce Şikayet Et
    akıl fikir izan ver rabbim... bu vekil sanırım toplumdan haberdar değil.asgari ücretliye verdin, emekli ne olacak, yeşil kartlı ne olacak bunların nufusun yarısını oluşturduğunu bilmiyor musun vekil? sanayi üretimi elektriği,durumu iyi olanların elekrikleri 3 kat artacak mı yanı olaçak şey mi bu?
    Cevapla
  • Köprü 6 yıl önce Şikayet Et
    Güzel lakin dalavere yapan çok çıkar zarara uğratır daha çok. Onun yerine devlet belli bir gelirden az olanlara vergi indirimleri veya faturalarda bazı tutarların ödenmemesi gibi olanaklar sağlayabilir. Elektrik dağıtım bedeli gibi saçmalık kalkabilir mesela.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle