Öğretmen maaşlarında ilk! Aynı seviyeye çıktı

2018 yılı Ocak ayında ilk kez öğretmenlerin maaşı kamudaki uzmanlarla eşitlendi. Ek ders ücreti hariç uzman öğretmenin maaşı 4 bin lirayı buldu. Ek derslerle öğretmen maaşı ise 4 bin 500 lirayı geçiyor.

Öğretmen maaşlarında ilk! Aynı seviyeye çıktı
Öğretmen maaşlarında ilk! Aynı seviyeye çıktı
GİRİŞ 30.01.2018 10:45 GÜNCELLEME 30.01.2018 13:27
Bu Habere 122 Yorum Yapılmış

2018 yılı Ocak ayında, evli, çocuklu ve eşi çalışmayan yeni atanan bir öğretmen 3 bin 295 lira maaş aldı. Evli, eşi çalışmayan ve bir çocuklu öğretmenin maaşında 205 lira ek ücret geliyor. Ek ders ücreti ve hafta sonu kursları ile öğretmenlerin bin liraya kadar maaşları artabiliyor.

YENİ BAŞLAYANA 3 BİN 295 LİRA

 

Takvim'in haberine göre; Meslekte, yeni başlayan öğretmenin maaşı 3 bin 295 lira, 3 yıllık bir öğretmenin 3 bin 336 lira, 15 yıllık öğretmenin maaşı ise 3 bin 559 lira olarak tespit edildi. 18 yıllık bir öğretmen 3 bin 608 lira, 25 yıllık bir öğretmen ise 3 bin 756 lira maaş alacak.

Asgari geçim indirimi ile öğretmenin eline geçecek maaş 4 bin liranın üzerine çıkacak. Öte yandan ek derslerle öğretmen maaşı 4 bin 500 lirayı geçiyor

YORUMLAR 122
  • turko 6 yıl önce Şikayet Et
    28 yıllık eşi çalışmayan çocuk parası almayan uzman öğretmenim. Kimse kafadan konuşmasın. Bu ay aldığım maaş, ek ders hariç 3930 tl. Elhamdülillah. Buna 750 tl de ek ders ücteti ekleyebilirsiniz.
    Cevapla
  • Ali Bey 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu rakamlar nerede biz ne alıyoruz Allah Aşkına...
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Yilda 7 ay oda haftada 5 gun yarimsar gun calisip bu kadar yuksek maas alan hic bir memur yok egitimin durumu ise ortada
    Cevapla
  • mms 6 yıl önce Şikayet Et
    öğretmen maaşı niye haber yapılıyor anlamış değilim.... ayrıca yazan rakamlar bütün öğretmenler için geçerli değil bu yüzden yanlış yargı oluşuyor insanlarda.... Maaşı fazla.... az çalışıyor diyenlere hiçbir lafım yok çünkü hayatlarında topluluk önünde hiç konuşmamış, akşam çocuğunun ödevinde bile yardım edemeyen hatta çocuğuyla vakit geçirmek yerine akıllı telefonu eline verip susturan, 1 tane çocukla başa çıkamayan fakat öğretmenden 30 tanesinin içinde kendi çocuğuna iltimas geçilmesini isteyen daha uzatırım ama neyse böyle bir insan türünden daha ne gibi bir düşünce beklenebilir ki...
    Cevapla
  • Selenga 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel, onlarca çocuğu aynı anda eğitmek ve öğretim yapabilmek kolay değil. Öğretmenliği küçümseyen, maaşı çok gören insanları Allah’a havale ediyorum. Öğretmenlik maaş için yapılabilecek bir meslek değildir ama ilkokul/ortaokul mezunlarının yükseköğretim mezunlarından fazla kazandığı bir ülkede bir karşılığı da olmalı değil mi? Öğretmenlik sabır demektir, emek demektir. Karşılıksız sevmek ve sevilmektir. Bu mesleği yapmayan yorum yapmasın. Şunu da eklemek isterim, 8 yıl evvel bu mesleğe başladığımda 1400 lira gibi bir maaş alıyordum. Ev kiram 450 TL idi küçük bir ilçede, siz kıyaslama yapın. Çok şükür, şimdi öğretmenler güzel kazanıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle