Tomas'tan G.Saray ve F.Bahçe yorumu

Bir dönem ülkemizde Fenerbahçe ve Galatasaray formalarını giyen Stjepan Tomas, Hırvat basınına hem iki takımdaki kariyerini anlattı, hem de Fenerbahçe'nin Dinamo Zagreb karşısındaki şansını değerlendirdi.

Tomas'tan G.Saray ve F.Bahçe yorumu
Tomas'tan G.Saray ve F.Bahçe yorumu
GİRİŞ 03.09.2018 20:04 GÜNCELLEME 03.09.2018 20:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Stjepan Tomas, Fenerbahçe'nin Dinamo Zagreb karşısında İstanbul'da büyük bir taraftar baskı kuracağını söylerken, Türkiye'de kendisine daha yakın olarak Galatasaray'ı gördüğünü söyledi.

Fenerbahçe'de oynadığı dönemde unutamadığı bir maçın sorulması üzerine Tomas, ''Fenerbahçe'de oynadığım dönemde Daum bir maçta beni daha 28. dakikada oyundan çıkardı. Ben de sinirlendim ve formamı çıkarıp atmıştım.İlerleyen haftalarda şampiyonluk mücadelesi devam ederken beni yeniden oynatmaya başladı. Şampiyon olmuştuk. Daha sonra ise Galatasaray'a gittim'' dedi.

 

 

''GALATASARAY'A DAHA YAKINIM AMA F.BAHÇE'YE SAYGIM VAR''

Fenerbahçe'nin ezeli rakibi Galatasaray'a gitmesinin nasıl bir tepkiye yol açtığı sorulan Hırvat isim, ''Bu tip transferler çok yaygın değil aslında. Ancak Fenerbahçe taraftarı oynadığım dönem her şeyimi sahaya yansıttığım için beni hiçbir zaman suçlamadı. Bir tepki almadım bu transfer nedeniyle'' ifadelerini kullandı.

İki ezeli rakipten hangisini daha yakın hissettiğini de anlatan Stjepan Tomas, ''Türkiye'de iki ezeli rakipte oynayınca insanlar merak ediyor? 'Hangisini gerçekten seviyorsun?' diye soruyorlar. Galatasaray'da uzun ve mutlu bir dönem geçirdim. Şampiyonluk yaşadım. Bu yüzden Galatasaray'ı kendime daha yakın buluyorum ama Fenerbahçe'ye de büyük saygım var'' dedi.

GÜNÜN BİRİNDE FENERBAHÇE'Yİ ÇALIŞTIRACAK MI?

Teknik direktör olmak istediğini söyleyen Tomas'a Fenerbahçe'yi çalıştırıp çalıştırmayacağı sorulunca ''Türkiye Ligi'ni takip ediyorum, maçlara gidiyorum. İleride neler olacağını bilemeyiz'' dedi.

Igor Tudor'un Galatasaray'da baskıya dayanamadığı, Phillip Cocu'nun da Fenerbahçe'de lige iyi başlayamadığı hatırlatılan Tomas, ''Türkiye'de oyuncuların yanı sıra antrenörler de büyük baskı altında. Türkiye'de taraftarlar sizin için büüyk baskı demek. Televizyonlarda eski futbolcuların yaptığı analizler de bu baskıyı arttırıyor. Sürekli baskı altındasınız. Eğer sokakta mutsuz bir taraftar yaratıyorsanız, bu işler iyi gitmiyor demek'' ifadelerini kullandı.

İSTANBUL'DA TARAFTAR BASKISI MUAZZAM OLACAK

Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'nde Dinamo Zagreb karşısındaki durumunu da değerlendiren Tomas, ''Oyuncuların kalitesi, Fenerbahçe'nin büyüklüğü ortada. İstanbul'da 45-50 bin taraftar önünde oynamak demek, muazzam bir baskı demek. Buna dayanmak kolay değil. Fenerbahçe taraftarı İstanbul'daki maçı kazanmak için yine büyük baskı yaratacaktır'' şeklinde konuştu. (Sporx)

YORUMLAR 1
  • kanarya avcısı 5 yıl önce Şikayet Et
    adamda anlamış TÜRKİYE'nin en büyük kulübünün GS olduğunu....
    Cevapla