Fen lisesi öğrencisinden büyük başarı!

İzmir Fen Lisesi 12'inci sınıf öğrencisi Sude Filiz, Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda bronz madalyanın sahibi oldu

Fen lisesi öğrencisinden büyük başarı!
Fen lisesi öğrencisinden büyük başarı!
GİRİŞ 30.01.2019 11:19 GÜNCELLEME 30.01.2019 11:19

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından her yıl ortaöğretime yönelik olarak düzenlenen Ulusal Bilim Olimpiyatları ve Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı'nın bu yıl 26'ncısı yapıldı.

Geçen yıl ilk aşamayı geçerek ikinci aşamaya katılmaya hak kazanan İzmir Bilfen Fen Lisesi öğrencisi Sude Filiz, yapılan ikinci aşama sınavlarında da büyük başarı göstererek bronz madalya almaya hak kazandı. Filiz, bu başarısıyla TÜBİTAK'tan burs kazanırken aynı zamanda ÖSYM'den de ek puan almış oldu.

BİNLERCE ÖĞRENCİ KATILIYOR

TÜBİTAK tarafından iki aşamalı olarak beş ayrı dalda (Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Bilgisayar) düzenlenen Ulusal Bilim Olimpiyatları'nın birinci aşama sınavlarına, Türkiye genelinde farklı okullardan binlerce öğrenci katıldı. 

Öğrencileri Temel Bilimlerde çalışmalar yapmaya özendirmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bu alanlarda gelişmelerini destekleyerek katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Ulusal Bilim Olimpiyatlarının birinci aşamasını geçen öğrenciler, daha sonra ikinci aşamaya katılmaya hak kazanıyor.

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi