İstanbul

O enkazdan avuç avuç deniz kabuğu çıktı!

14:27 11 Şubat 2019 19 Yorum Var
O enkazdan avuç avuç deniz kabuğu çıktı!

Kartal'da 21 kişinin hayatını kaybettiği, 14 kişinin de yaralandığı Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, Cumhuriyet savcıları bilirkişiler eşliğinde delil topladı. Enkazdan geriye kalan deniz kabuğu ve deniz kumu görüntüleri objektiflere yansıdı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Kartal  Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'ta bulunan Yeşilyurt  Apartmanı'nın çökmesine ilişkin başlatılan adli soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında olay yerinde inceleme yapmak üzere  görevlendirilen Cumhuriyet savcılarının, binanın enkazında bilirkişiler eşliğinde  delil topladığı öğrenildi.

Savcılığın, binanın kolonlarından numuneler aldığı, alınan numuneler  üzerinde inşaatta kullanılan malzemelerin kalitesine ilişkin incelemeler  yapılacağı belirtildi.


Soruşturma kapsamında, olayın aydınlatılması ve kusurların tespitine  yönelik olay yerindeki incelemelerin sürdüğü kaydedildi.

 BİNANIN ENKAZINDAKİ DENİZ KABUKLARI GÖRÜNTÜLENDİ

Enkazdan geriye kalan deniz kabuğu ve deniz  kumu görüntüleri objektiflere böyle yansıdı.

Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokağı'nda bulunan ve 6  Şubat'ta çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın enkazını kaldırma çalışmaları dün sona  erdi.

Binadan alınan beton numunelerinin inceleme sonucunda beton sınıfının  düşük olduğu belirlendi. Numunelerde binanın inşası sırasında deniz kumu ve deniz  kabuğu kullanıldığı tespit edildi.

Bu arada, Yeşilyurt Apartmanı'nın çevresindeki riskli binalardaki  yıkım çalışmaları devam ediyor.

Kartal Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'taki Yeşilyurt  Apartmanı 6 Şubat'ta saat 15.59 sıralarında çökmüştü.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı binanın çökmesine ilişkin soruşturma  başlatmış, soruşturma kapsamında olay yerinde inceleme yapmak üzere 1 Cumhuriyet  Başsavcıvekili ile 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmişti.

YORUMLAR

19 Yorum Var
  • ACİLEN 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşaatın ana maddesi olan demir ve çimentonun kalitesi çok iyi olmalıdır.Maalesef inşaatlarda görüldüğü gibi her şey ortada.Acilen Tüm çimento ve demir fabrikaları çok iyi denetlensin.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Ümit ESİRCİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Devletin görevlerinden biri denetlemedir. Bu bina yapılırken denetleme gorevini yapmayan kişiler tespit edilip onlarin cezalandırılması gerekmektedir.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    O müteahhit 21 kişinin hesabını Allah'a nasıl verir bilmiyorum ama, Allah'ın vereceği azap çok çetin olacaktır bundan emimim.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Tr-1 5 yıl önce Şikayet Et
    söylenecek söz cok ama kim dinler..kime ne dersin..söylenen söz dinlense Gereyi yerine getirilse bunlar olmaz.Önüne gelen üc kurus parasi olandan Müteahhit olursa olacagi bu. Ilk okulu bile bitirmemis baba parasiyla kimliksiz bu islere müsade ediliyorsa kim dinler seni..Önüne gelen Emlakci önüne gelen Müteahhitlik yapiyor.Bunlara cözüm care Bulunursa ancak bunun önüne gecilir ama gelde bu millete anlat.Onu bunu yassak gedirirsin önlem almak isdersin onada isyan ederler..sen böyle yaparsan oyum sana deyil derler Pehhh..
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • eyup 5 yıl önce Şikayet Et
    betonda bağlayıcılık diye hiç bir şey yok demir var demir ne yapsın betonun içine baktığımda çimento bile görevini yapmamış
    Cevapla İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.