Sivas

Esrarengiz olay! Köy halkının garip inanışı...

10:29 15 Mayıs 2019 19 Yorum Var
Esrarengiz olay! Köy halkının garip inanışı...

Sivas'ın Kangal ilçesinde sıradışı bir doğa olayı gören herkesi şaşkınlığa düşürüyor. Farklı şekilleri ve renkleri ile hemen dikkat çeken bu kayaların esrarını kimse açıklayamıyor. Kayalarla ilgili köy halkının ise garip bir inanışı var.

Kangal ilçesine bağlı Sarıkaya köyü kırsalına boş bir arazide yer alan ilginç kayalar dikkat çekiyor. Bulunduğu arazi ile uyumsuz bir görüntü veren kayalar, benzer kayaların bulunmadığı geniş bir arazide bir arada bir küme halinde bulunuyor. Bulundukları yerde şekilleri itibariyle bilindik kaya oluşum yollarına ters düşen kayaların nasıl oluştukları açıklanamıyor.

Kayaların olumu kadar bulundukları zeminde ayakta duruş şekilleri de açıklanamıyor. Mantar şeklindeki kayaların bazılarını altlarındaki farkı kayalardan oluşan destekler ayakta tutuyor. Kimisi ise bir şapka gibi başka bir kayanın üzerinde bulunuyor.

KAYALARIN SIRRI

Köy sakinlerinden Halife Şimşek, kayaların ne şekilde oluştuğunu veya bulundukları yere nasıl geldiklerini hiç kimsenin bilmediğini söyledi. Kendini bildi bileli kayaların aynı şekilleri ile aynı yerde olduğunu, hiçbir insan müdahalesi olmadığını kaydeden Şimşek, “Bu taşları biz koymadık. Ben 65 yaşındayım, kendimi bildim bileli bu taşlar burada. Rabbimiz tarafından olan bir şey bu" dedi.

KÖYLÜLERİN GARİP İNANIŞI

Köy sakinlerinin kayalarla ilgili ilginç inancını anlatan Şimşek, şu bilgileri verdi:

-“Köyümüzdeki inanışa göre, bir düğün heyeti buradan geçerken düğünün gerçekleşmesini istemeyen birisi ‘taş olasın' diye dua etmiş. Böyle taş kesilmişler diye söylenir. Gerçek olup olmadığını bilemiyoruz” dedi.

Şimşek, köy sakinlerinin kayaların oluşumunda ilahi bir hikmet olduğunu düşündükleri için bazen gelip kayaların yanında dua ettiklerini, geçmişte ise kayalarda kurban kesildiğini aktardı.

Şimşek “Ben çocukken burada gelip dua edilir kurban kesilirdi. Bu kayalar uçakla atılmaz. İnsan gücü ile buraya taşınmaz. Rabbimiz tarafından oluşmuştur” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

19 Yorum Var
  • Erol 4 yıl önce Şikayet Et
    Erozyon sonucu, sağlam kayaçların yerinde kalması.
    Cevapla
  • türk 4 yıl önce Şikayet Et
    amma da keklemişler
    Cevapla
  • Galip 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar böyle nasıl oluştuğu halk tarafından anlaşılamayan garip durumlarda efsane ve hikayelerin üretilmesi dünyanın her tarafında vardır ve normaldir.Bunun kimseye de zararı yoktur.Burada iş bilim adamlarına düşmektedir bakıp araştırsınlar ilmi izahlar yapsınlar yazsınlar duyursunlar halk ta öğrensin.yoksa gırgır şamata devam eder gider
    Cevapla
  • oya 4 yıl önce Şikayet Et
    Alidağının fırlattığı volkanik taşlar zamanla aşınmış.
    Cevapla
  • HAKKI GENÇ 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyaya duyursak, ingilteredeki stone heçi geçr
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.