Emniyet kemeri projesini Cumhurbaşkanı’na iletti

Yerli üretim otomobilin tanıtıldığı gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yerli otomobilde uygulanması için mektup yazan İskilip Hacı İsmail Kavlu Kız İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Kevser Karaca, emniyet kemeri kullanımını geliştirici bir fikir üretti.

Emniyet kemeri projesini Cumhurbaşkanı’na iletti
Emniyet kemeri projesini Cumhurbaşkanı’na iletti
GİRİŞ 29.12.2019 08:55 GÜNCELLEME 29.12.2019 08:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kazalarda yaşanan can kaybını önlemek için orijinal bir fikir üreten İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi, genç yaşına rağmen toplumsal anlamda önemli duyarlılığa imza attı.  Emniyet kemerlerinin bağlantı noktalarına uygulanacak elektrik ve elektronik sistemler aracılığı ile emniyet kemerini isteğe bağlı durumdan çıkarıp, zorunlu hale getirecek bir sistem tasarlayan Kevser Karaca, emniyet kemerini konfor ve eğlenceyle birleştirmeyi teklif etti. 

Pek çok araçta, emniyet kemeri tokalarının kemersiz hale getirilerek, kemer sinyalinin kesilmeye çalışıldığını ve bu durumun da ciddi yaralanma ve ölümlere neden olduğunu anlatan Karaca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektubunda şunları ifade etti;  "Sayın Cumhurbaşkanım; Öncelikle size kendimi tanıtmak istiyorum. Ben Kevser Karaca, İskilip Hacı İsmail Kavlu Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu'nda okuyorum. Bir İmam Hatip'te okuduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Sizi çok seviyorum. Allah'a sizin gibi bir liderimiz olduğu için şükrediyorum. Rabbim sizi başımızdan eksik etmesin. Ömrünüzü hayırlı kılsın.  Şu an 8. sınıfta okuyorum. Vatanıma ve milletime hayırlı bir vatandaş olmayı diliyorum. Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için yaptığınız çalışmaları yakından takip ediyorum. Ülkemizin gelişmiş bir ülke olmasını çok istiyorum. Bu isteğime yönelik kafamda tasarladığım bir fikri sizinle paylaşmak istiyorum.  Araştırdığım verilerden de yararlanarak; ülkemizde yaşanan kazalarda can kaybını nasıl en aza indirilir? Klimanın zararlarını nasıl azaltabiliriz? İnsanların emniyet kemeri takmamak için susturucu kullanmalarını nasıl engelleyebiliriz? İnsanların takmaktan sıkıldığın emniyet kemerini nasıl eğlenceli hale getirebiliriz? gibi sorulara yanıt arayarak projemi kafamda tasarladım. Projemde amaç, klasikten öteye geçmemiş emniyet kemerini modernleştirmek, kullanışlı ve eğlenceli hale getirmek ve insanların kullanmaktan kaçıp ölümcül kazalara sebebiyet verdiği emniyet kemerini zorunlu hale getirmek.  Bunun için şöyle bir emniyet kemeri tasarladım. Etrafı deri kılıfla kaplanacak olan emniyet kemerinin içerisine kablolar yerleştirilecek, bu kabloların görevi klimanın işlevini görmek ve emniyet kemerini ısıtmak olacak. Isı derecesi en fazla insan vücuduna zarar vermeyecek biçimde ayarlanacak. Ve tuşlar yardımıyla kullanım halindeyken kişiyi istediği sıcaklığa ulaştırabilecek. Kişi hem rahatlığını ön planda tutmuş olacak, hem de klimanın zararlarından etkilenmeyecek. Hem de hayatını güvence altına almış olacak.  Bir diğer yönü ise emniyet kemerini takma noktasının susturucuyu kabul etmemesi olacak. Tasarladığım bu emniyet kemeri takma noktası ile iletişime geçecek (kablolar aracılığı ile) ve kişi hem bu etkileşim hem de klimasını çalıştırabileceği için emniyet kemerini takmak mecburiyetinde olacak.  Ülkemi çok seviyorum. Fikirlerimi heyecanla kağıda döktüm. Umarım sizler tarafından da beğenilir, özellikle yerli otomobilimizin üretimine başlanacağı bu günlerde bu projeyi bu otomobilde görmek milletimiz için çok faydalı ve hayırlı olacaktır. Böylelikle araçlarımızda hem başka markalarda olmayan bir özellik olacak ve hem de araçlarımız daha güvenli hale gelecektir. İnşallah siz de bu projemi beğenirsiniz, ben de vatanım ve milletim için hayırlı ve yararlı bir iş yapmış olurum. Selam ve dua ile Allah'a emanet olun."

 

KAYNAK: ÇORUM HAKİMİYET GAZETESİ
YORUMLAR 1
  • ali bey 4 yıl önce Şikayet Et
    klima degil hatta araba çalışmayacak takmadiginda. keske boyle olsa
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!