Suzan Avcı hastaneye kaldırıldı! Yeşilçam'ın kötü kadını Suzan Avcı kimdir?

Yeşilçam'ın en ünlü isimlerinden Suzan Avcı apar topar hastaneye kaldırıldı. Kızı Binnur Avcı annesini ağır bir enfeksiyon geçirdiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Peki, Yeşilçam'ın kötü kadını Suzan Avcı kimdir? Ünlü oyuncu Suzan Avcı kaç yaşındadır? İşte, Suzan Avcı'nın sağlık durumu...

Suzan Avcı hastaneye kaldırıldı! Yeşilçam'ın kötü kadını Suzan Avcı kimdir?
Suzan Avcı hastaneye kaldırıldı! Yeşilçam'ın kötü kadını Suzan Avcı kimdir?
GİRİŞ 20.02.2018 09:36 GÜNCELLEME 20.02.2018 09:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türk sinemasının en sevilen oyuncularından biri olan yaşayan yeşilçam efsanelerinden Suzan Avcı geçirdiği ağır enfeksiyon sonucunda hastaneye kaldırıldı. Annesinin sağlık durumu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan kızı Binnur Avcı, 'Ağır bir enfeksiyon sonucu annemi hastaneye yatırdım. Dualarınızı eksik etmeyin. Hamdolsun kötüye gitmiyoruz, ama hastanedeyiz yarınki testlerimiz önemli dualarınızı bekliyoruz.' dedi. Peki, daha evvel de Ekim ayında düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali'nde iken otel lobisinde fenalaşan ünlü oyuncu Suzan Avcı kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Suzan Avcı hakkında tüm merak edilenler...

 

 

SUZAN AVCI KİMDİR?

25 Eylül 1937 tarihinde Bursa'da dünyaya gelen Suzan Avcı'nın gerçek ismi Suzan Bizavcı'dır. Babasını erken yaşta kaybeden Suzan Avcı, Bursa'da ilkokulu bitirdikten sonra İstanbul'a Samatya'ya taşındılar ve annesi ile bir tekstil fabrikasında çalışmaya başladılar. 1950 senesinde henüz 13 yaşındayken Yıldız Dergisi tarafından düzenlenen yarışmayı kazandı ve ödül olarak Metin Erksan'ın bir filminde oynama hakkı kazandı. Ancak annesinin karşı çıkması sonucunda bu şansı kaybetti.

15 yaşında iken yaşını büyüterek Alp Akşiray evlenir ve İzmir'e yerleşir. Aklı sinemada kalan Avcı, Yıldız Mecmuasının bir sinema güzeli yarışması düzenlediğini görür. Oğlunu kucakladığı gibi iki valizle birlikte İstanbula annesinin yanına döner. Yıldız Mecmuasındaki Sinema güzeli yarışmasına başvurur ve Leyla Sayar birinci Pervin Par ikinci Suzan avcı ise üçüncü olmuştur.

Sinemaya bir türlü atılamayan Suzan Avcı, Muammer Karaca Tiyatrosu'nda çalışmaya başladı. Daha sonra Toto Karaca'nın tiyatrosuna geçer. Oynadığı roller ile dikkat çeken Avcı için sinema teklifleri yavaş yavaş gelmeye başlar. 1956 yılında başladığı sinema kariyerinde özellikle Yeşilçam filmlerinde kötü karakteri canlandırdı.

1970 yılında Turist Ömer filminde rol aldığı sırada tanıştığı filmin yönetmeni Erdoğan Tünaş ile evlenir ve bu evlilikten Binnaz adını verdiği bir evladı dünyaya gelir. Sonraki yıllarda şarkıcılığa da adım atan Suzan Avcı, önemli çalışmalarda bulunur. 

Yeşilçam'ın en üretken olduğu dönemler olan 1960'lı ve 1970'li yıllarda Fikret Hakan'dan Fatma Girik'e , Yılmaz Köksal'dan Hülya Koçyiğit'e kadar onlarca sinema oyuncusu müzik plakları doldurmuşlardı. Bu plak yapan sinemacılar kervanına Suzan Avcı da da katıldı ve bir 45'lik plak da o doldurdu.

SUZAN AVCI'YA HOLLYWOOD TEKLİFİ

Aynı yıllar Elia Kazan Türkiyeye gelmiş ve Suzan Avcı'nın esmer bir fotoğrafını görmüştür. Hemen görüşmek ister. O zamanın tek büyük oteli Hiltonda buluşurlar. Elia Kazan onu Hollywooda götürmeyi teklif eder. Ama şartları vardır; Amerikan İngilizcesi öğrenecek ve beş yıl tiyatrosunda çalışacaktır. Suzan Avcı'nın ilk sorusu 'Kaç para vereceksiniz' olur. Elia Kazan yanındakilerle birlikte kahkahayı basar. 'Dünyanın neresine gitsem herkes bu teklif için bayılır. Sen bir de üstüne para mı istiyorsun' der. Suzan Avcı da kendinden emin Evet cevabını verir. Elia Kazan 'Tamam yarın bir daha görüşelim' deyip masadan kalkar. Suzan Avcı ise 'Bana ne adamdan Elia Kazan Mazan kimse kim. Benim para kazanmam lazım' der ve ikinci görüşmeye gitmez.

ROL ALDIĞI BAZI FİLMLER:

2007 – Beyaz Melek
1990 – Bir Yalnız Melek
1989 – Yılın Kadını
1987 – Mesela Muzaffer
1984 – Dağınık Yatak
1981 – Kırık Bir Aşk Hikayesi
1974 – Şiribim Şiribom
1973 – Bir Demet Menekşe
1972 – Çile
1971 – Feride
1970 – Aştan da Üstün
1969 – Tarkan
1967 – Harun Reşid'in Gözdesi
1966 – Ölüm Tarlası
1965 – Bitmeyen Korku
1962 – Şehvet Uçurumları

YORUMLAR 1
  • Cem 6 yıl önce Şikayet Et
    Listede 'unutabilsem' gibi efsanevi dizi yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız