Setten alınıp cezaevine götürüldü

Çocuklar Duymasın dizisinde Seyyar Tayyar karakterini canlandıran Emin Gümüşkaya, polisler tarafından setten alınarak cezaevine götürüldü.

Setten alınıp cezaevine götürüldü
Setten alınıp cezaevine götürüldü
GİRİŞ 14.05.2011 11:01 GÜNCELLEME 14.05.2011 11:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü döneminde yolsuzluk yaptığı iddiasıyla yargılanan ve mahkumiyeti Yargıtay tarafından onaylanan Gümüşkaya’nın cezası vicahiye çevrildi.

Sete gelen polisler çekimin tamamlanmasını bekledikten sonra Emin Gümüşkaya’yla birlikte Emniyet’e gittiler. Haberkonseyi’nin haberine göre daha sonra İnfaz Savcılığı’na götürülen Emin Gümüşkaya tutuklanarak cezaevine gönderildi. Emin Gümüşkaya’nın “Çocuklar Duymasın” dizisinde canlandırdığı Seyyar Tayyar karekteri “Ben buldum, ondan sonra da patladı gitti” repliğiyle hafızalara kazınmıştı. Dizinin yapım ekibi ise sette böyle bir olay yaşamadıklarını ancak bugün (dün) Emin Gümüşkaya’ya telefonu kapalı olduğu için ulaşamadıklarını belirtti.

Daha önce 6 ay hapis yatmıştı

Bursa Emniyet Müdürlüğü’nün 2001 yılının ocak ayında yaptığı operasyon sonucunda dönemin Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Rahmi Dilligil, Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Emin Gümüşkaya’yla birlikte toplam 16 sanık hakkında ’zimmet’ suçlamasıyla Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Kamuoyunda ’perde operasyonu’ diye bilinen davada, sanıklar, ’Devlet Tiyatroları’nı usulsüz harcamalarla zarara sokmak’ suçundan yargılandı. Mahkeme yargılama sonunda Emin Gümüşkaya ve Hasan Acar’ı 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, aynı davadan yargılanan Rahmi Dilligil’e 1 yıl 3 ay hapis cezası verip bu cezayı erteledi.

Dosyanın yeniden gönderildiği Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararı onadı. Emin Gümüşkaya, dava açıldığında tutuklanmış ve 6 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmişti. Yeniden cezaevine girecek olan Gümüşkaya’nın tutuklu kaldığı süre cezasından düşülecek.

VATAN

YORUMLAR 2
  • Ahmet Özbir 12 yıl önce Şikayet Et
    VATANA VE DEMOKRASİYE PLAN YAPANA BİRKAÇ AY CEZA, TAYYAR'A 5 YIL!... Çok büyük adaletsizlikler var, bir yanda vatana, vatandaşa, demokrasiye plan yapanlar, cuntacılar, gazeteci geçinen bazı küfürbüzlar orada burada serbest dolaşırken, Çocuklar Duymasın'ın sevilen karakteri Seyyar Tayyar'a ise 5 yıl ceza! Olacak iş değil! Bu yaşta bu kadar ceza olmamalıydı, erteleme yollarına gidilmeliydi! Sn. Emin Gümüşyaka'ya geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, en kısa zamanda cezaevinden çıkması için bir yol bulunmasını vatandaş olarak istiyorum. Nice katiller, caniler, cuntacılar dışarıda alem yapıyor, lütfen birşeyler yapın, bu yaşta bu ceza çok ağır!..
    Cevapla
  • mesut çakıroğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    DEVLET TİYATROSU!. devletin tiyatrosu balesi senfoni orkestrası bilemenesi mi olur ya hepsi de bizim kültürümüzde olmayan boş işler 70 yaşında devletten maaş alan balerin var ya bu ülkede isteyen kendi tiyatrosunu yapsın ilgi görürü se zaten para kazanır ama devlet artık bu yüzyılda bu boş işleri bıraksın zira bu devlet kuruluşları hep hortum zimmet olaylarıyla anılıyor ortada bir para var ve bunu o kurumun idarecileri bi şekilde kılıfına uydurup yiyorlar denetim yok usulsuz işler en güzeli bu işlerden devletin çekilmesi isteyen kendi çabası ile dediğim gibi talepte bulursa işini yapsın yoksa bunların önü alınmaz böyle patlatırlar milletin vergilerinden toplanan paraları
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez