Yıldız Kenter Alzheimer’ın bilinmeyenlerini anlatacak

Ünlü oyuncu Yıldız Kenter son yıllarda hızla artış gösteren Alzheimer hastalığı hakkında bilinmeyenleri anlatacak.

Yıldız Kenter Alzheimer’ın bilinmeyenlerini anlatacak
Yıldız Kenter Alzheimer’ın bilinmeyenlerini anlatacak
GİRİŞ 14.03.2012 12:12 GÜNCELLEME 14.03.2012 12:12

Son yıllarda Alzheimer’lı hasta sayısının artış göstermesi, bu hastalık hakkında merak edilenleri de artırdı. Konak Belediyesi, hem hastaları hem de hasta yakınlarını detaylı bilgilendirmek için ünlü tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter’in konuşmacı olarak katılacağı “Unutkan Oldum! Doktor, Alzheimer Hastası mıyım?” konulu bir panel düzenledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Prof. Dr. Görsev Yener “Alzheimer Nedir?” konusuna açıklık getirirken, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Uzman Dr. Behiye Özer “Alzheimer Hakkında Soru ve Cevaplarla” akıllardaki soru işaretlerine ışık tutacak. “Alzheimer Hasta ve Yakınlarına Sosyal Destek Programları” konusunda ise, Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şube Başkanı Uzman Dr. Aysel Gürsoy bilgilendirme yapacak.

Türk Tiyatrosu’nun önde gelen isimlerinden Yıldız Kenter’in konuşmacı olarak katılacağı panel, 19 Mart günü saat 13.00’te, Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, günümüzün hastalığı haline gelen Alzheimer yakından tanımak için vatandaşları panele davet etti. Başkan Tartan, “Ailesinde bu hastalığı yaşayanlar olabilir. Hem kendinize hem de yakınlarınıza yardımcı olmak için bu paneli kaçırmayın. Geç kalmış olmayın” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!
2 askeri helikopterler havada çarpıştı!