Trump'ı ikna etti, uzay rotası sil baştan çizildi

ABD Başkanı Donald Trump’ın NASA’ya verdiği yeni uzay görevinin arkasından Elon Musk çıktı.

Trump'ı ikna etti, uzay rotası sil baştan çizildi
Trump'ı ikna etti, uzay rotası sil baştan çizildi
GİRİŞ 08.01.2018 11:48 GÜNCELLEME 08.01.2018 11:49

SpaceX CEO’su Elon Musk daha önce insanların neslinin korunmasının Dünya dışı gezegenlerde koloniler kurulmasına bağlı olduğunu açıklamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, seçildikten sonra teknoloji dünyasının yöneticileriyle görüşmüştü ve Musk da bu liderler arasındaydı.

Michael Wolff tarafından kaleme alınan “Fire and Fury: Inside the Trump White House” isimli kitapta, Musk’ın bu görüşmede yeni seçilen başkana uzay keşfi konusunda vizyonunu anlattığı belirtiliyor.

Wolff’un yakından izlediği ve kitabında yer verdiği Trump Towers’taki görüşmede, Musk’ın SpaceX tarafından yürütülen uzay keşfine dair detaylı bilgiler verdiği ve şirketin ulusal uzay görevlerinde yer almak için hazır olduğunu söylediği belirtildi.

Musk, geçtiğimiz yılın sonunda Twitter’dan “Artık Ay’da bir üssümüz olmalı ve oradan Mars’a astronot gönderebilmeliyiz” demişti.

Wolff’un kitabında yer alanlar, Trump’ın NASA için belirlediği yeni uzay görevi göz önünde bulundurulunca bir hayli mantıklı geliyor. Öyle ki, başkan uzay ajansının derin uzay keşiflerini durdurup Ay’a odaklanmasını ve 2033 yılında Mars’ta bir insan kolonisi kuracak şekilde çalışmasını gerektiren bir kanun imzalamıştı.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
İrlanda, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açılan soykırım davasına müdahil oluyor