İşte Ay yüzeyindeki insan izleri

İnsanoğlu teknolojinin nimetleri ile Ay'a çıkarken, teknolojiye akıl erdiremeyenler "aya gidilmedi, olay düzmece" diyordu. Bakalım bu fotoğraflar tartışmayı bitirecek mi

GİRİŞ 07.09.2011 14:01 GÜNCELLEME 07.09.2011 14:01
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)’nın Ay yörüngesinde hareket eden keşif uydusu LRO, Apollo astronotlarının 40 yıl önceki ziyaretlerinin izlerini net bir şekilde ortaya koydu.

Astronotların 1969 ve 1972 yılları arasında Ay'a yaptıkları ziyaretler sırasında bıraktıkları çöpler, izler ve diğer insan yapımı nesneler, ilk kez bu kadar net fotoğraflandı. Apollo 12, 14 ve 17 astronotlarının Ay yürüyüşleri sırasında bıraktıkları sırt çantaları, ayak izleri ve kullandıkları aracın tekerlek izleri fotoğraflarda açık olarak görülebiliyor. Fotoğrafların Ay yüzeyinden yaklaşık 24 kilometre uzaklıktan çekildiği açıklandı.

2009’da fırlatılan 2 tonluk robotik uzay aracı LRO, Ay yüzeyinin 50 kilometre üstündeki yörüngesinde ölçümlerini sürdürüyor. LRO, NASA'ya 583 milyon dolara mal olmuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 26
  • Sayginer 12 yıl önce Şikayet Et
    .... o dönemde kb lık bilgisayarlar oda kadardı diyoruz ama o dönemde star wars ın görüntü efektleri nasıl hazırlandı onu hiç söylemiyoruz. yoksa odamı sahte bir filmdi!! tekrar neden gitmiyorlar diyorlar. siz abd başkanı olsanız sırf bazılarını tatmin etmek için milyarlarca dolarlık masfar edip aya tekrar gidermisiniz. oraya gidişte bir kazanç bir menfaat yoksa neden gitsinler hiç düşündünüzmü.
    Cevapla
  • Ahmet Faruk 12 yıl önce Şikayet Et
    Daha inandırıcı deliller lazım. Haber başlığını okuyunca olay kesin kanıtlanmış gibi anlaşılıyor. Ama haber metninde malesef inandırıcı bir şey yok. Halbuki aradan 40 sene geçmiş. Böyle bir şey olsaydı şimdi orası su yolu olmalı değil miydi? Hatta oraya gidip prefabrik evler, çatır kentler kurulabilmeliydi. Halep ordaysa arşın burda, buyrun bir daha gidin de göreyim.
    Cevapla
  • Fikret Cal 12 yıl önce Şikayet Et
    YA-LAN!. Kocaman yalana inanmadık şimdi bu fotoğraflarlamı inanacağız?
    Cevapla
  • AHMET GÖÇER 12 yıl önce Şikayet Et
    ŞİMDİKİ EN LÜÇÜK PC BİLE O ZAMAN KOCA BİR ODA KADAR DI?????. Aya o tarihteki o geri teknolojiyle mi gitmişler HIH...
    Cevapla
  • üye 12 yıl önce Şikayet Et
    Neden Gidemiyorlar?. Bir defa kim dedi gidemediklerini?Yapmayın Allah aşkına, adamlar Uzay üssünde daha kötü koşullarda yıllardır bulunuyorlar.Marsda oyuncak sürüyorlar; Marsa gitmenin provasını yapıyorlar. Niye gidemesinler? İlk gittiklerinde Rusyayla aralarındaki yarışta oldukça öndemliydi ay yolculuğu. Demekki şu an yeterli bir katma değeri yok ki fon ayırmıyorlar. Bugün ayda petrol'!' olduğu ortay çıksın yarın shell açar kuyuyu. Şimdi niye çıkamıyorlar diyelere: Şimdi çıksınlar, siz ''eskiden teknoloji bu kadar ilerimiydi'' diye mızmızlanırsınız. Abdliler de ''keşke bir gazete falan gömeydik'' diye pişmanlık duyuyorlardır heralde :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK'yı süpürecek imza - 23 Nisan günün gazete manşetleri
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier davetlilere döner kesti