İSO'dan Kaleseramik'e 3 ödül

Kaleseramik, İstanbul Sanayi Odasınca (İSO) düzenlenen Çevre ve Enerji Ödülleri'nde üç ayrı kategoride ödüle layık görüldü.

İSO'dan Kaleseramik'e 3 ödül
İSO'dan Kaleseramik'e 3 ödül
GİRİŞ 11.12.2014 12:49 GÜNCELLEME 11.12.2014 12:49

Kaleseramik'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Kale Grubu Şirketleri'nin lokomotifi olan Kaleseramik, İSO'nun Çevre ve Enerji Ödülleri'nde üç ayrı kategoride ödül kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Şirket, Isı Geri Kazanım Projesi ile "Enerji Verimliliği Uygulama Kategorisinde" birinci, düşük su tüketimine yönelik klozeti Kale Aquasmart ile "Çevre Dostu Uygulama Kategorisi" ve Nem Kontrollü Karo Projesi ile "İnovatif Çevre Dostu Ürün Kategorisinde" ikinci oldu.

Şirketin "Büyük Ölçekli Kuruluş Enerji Verimliliği Uygulama" kategorisinde ödül aldığı Isı Geri Kazanım Projesi, verimlilik örneği olarak gösteriliyor. Geçen yıl ısı geri kazanım projelerine 2,4 milyon lira harcayan Kaleseramik, sadece püskürtmeli kurutuculara yapılan yatırımla yılda 1,2 milyon liralık enerji tasarrufu sağlıyor ve bu sayede 8 bin 706 ağaçlık çevresel katkı oluşturuyor.

Ar-Ge çalışmalarıyla geliştirilen Kale Aquasmart Klozet Projesi yüzde 55 su tasarrufu sağlıyor. Kale Aquasmart Klozet sayesinde bir yılda kişi başı ortalama 4 bin 320 litre su tasarrufu elde edilebiliyor. Aquasmart teknolojisine sahip klozetlerle 4 kişilik bir aile ayda 800-1000 litre su tasarrufu gerçekleştirebiliyor. Kale Guard yüzey kaplaması uygulanan klozetler, standart klozetlere oranla daha pürüzsüz hale getirilip, deterjan kullanımını minimize ediyor ve etkin temizlik sağlıyor. Kale Aquasmart klozetlerin elde ettiği su tasarrufu ve asgari çevresel etkisi, bu ürünün Çevre Dostu Uygulama Kategorisinde ikincilik almasını sağladı.

Kaleseramik'in "İnovatif Çevre Dostu Ürün" kategorisinde ikincilik ödülü aldığı nem kontrollü karolar, havadaki nem oranı yüzde 65'in üzerine çıktığında nemi içine alma, nem oranı yüzde 40'ın altına düştüğünde ise içine aldığı nemi ortama verme özelliğine sahip. Jeopolimer teknolojisiyle üretilen nem kontrollü karo, bu özelliğiyle kuru veya nemli havanın yol açtığı hastalıkları ve evsel tahribatları önlemeye yardımcı oluyor. Duvar kaplamalarında yeni bir pazar yaratması beklenen nem kontrollü karoların, özellikle eğitim, sağlık ve turizm binalarında yaygınlaşması bekleniyor.

- "Motivasyonumuzu yükseltiyor"

Kale Yapı Ürünleri Grubu Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Selim Ergün, inovasyon, çevre ve enerji konularına odaklanmış bir grup olduklarını belirterek, "Sektörümüzün lider kuruluşu olarak attığımız yenilikçi adımların üst üste ödül alması, motivasyonumuzu yükseltiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kaleseramik geçen yıl da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışmasında "Enerji Verimli Endüstriyel Tesis (EVET)" kategorisinde birinci olmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL