Yavuztürk: Isı tasarrufu milli bir mesele

ETADER Genel Başkanı, enerji ve ısı tasarrufunun milli bir mesele olduğunu ve ortak bir paydada buluşulmasını önerdiklerini söyledi.

Yavuztürk: Isı tasarrufu milli bir mesele
Yavuztürk: Isı tasarrufu milli bir mesele
GİRİŞ 23.12.2014 15:52 GÜNCELLEME 23.12.2014 15:52

Enerji Tasarrufu Derneği (ETADER) Genel Başkanı Zafer Yavuztürk, enerji ve ısı tasarrufunun milli bir mesele olduğunu belirtek, "Bu konuda herkesin bilinçlenmesini ve ortak bir paydada buluşmasını öneriyoruz" değerlendirmesini yaptı.

ETADER açıklamasında, ocak-ekim dönemi baz alındığında doğalgaz ithalatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,5 arttığı, 2010 yılının aynı dönemine göre ise yüzde 30 artışla, 39 milyar 480,52 milyon metreküpe yükseldiği hatırlatıldı.

Doğalgaz ithalatındaki artışla döviz kurlarındaki önlenemeyen yükselişin tüketiciye zam olarak yansıdığı ifade edilen açıklamada, bu gelişmelerin enerji tasarrufu önlemlerini zorunlu kıldığı, öte yandan, enerjide dışa bağımlı bir ülke olan Türkiye'nin enerji ithalatı karşılığında ödediği dövizin değerinin yükseldiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yavuztürk, enerji ve ısı tasarrufunu milli bir mesele olarak gördüklerini belirterek, "Bu konuda herkesin bilinçlenmesini ve ortak bir paydada buluşmasını öneriyoruz. Bu, enerjiyi birlikte tasarruflu kullanma çağrısıdır. Tasarruf alanında yapılacak çok iş, atılacak çok adım var. Büyük küçük demeden herkes bu konuya elinden geldiğince destek olmalı" değerlendirmesini yaptı.

KAYNAK: AA