Betoncular yüzde 5 büyüme bekliyor

Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık sektörün 2015 yılında yüzde 5 oranında büyüyeceğini öngördüklerini söyledi.

Betoncular yüzde 5 büyüme bekliyor
Betoncular yüzde 5 büyüme bekliyor
GİRİŞ 19.02.2015 14:42 GÜNCELLEME 19.02.2015 14:42

Türkiye Hazır Beton Birliği, sektörün en önemli buluşması olan Beton Fuarı’nın yedincisini hayata geçirdi. Hazır beton, çimento, agrega ve inşaat sektörlerini bir araya getiren Beton 2015 Fuarı, 19 – 21 Şubat 2015 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenleniyor.

Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından organize edilen ve sektörün merakla beklediği Beton 2015 Fuarı açıldı. Ankara Sanayi Odası, İstanbul Sanayi Odası, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası ve Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından da desteklenen fuarı Ortadoğu başta olmak üzere Afrika ve Asya'dan firmaların ziyaret etmesi bekleniyor.

Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık fuarın açılışında yaptığı konuşmada; “Beton sektörü yıllık 100 milyon metreküpü geçen üretimiyle inşaat sektörünün en temel kolu olmasının yanı sıra Türkiye ekonomisinde de oldukça önemli bir yere sahiptir. 2014 yılında Türkiye genelinde satılan konutların yüzde 46,5’nin yeni inşa edilen konutlardır. Aynı şekilde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı verilerine göre yine 2014 senesinde 471 km bölünmüş yol tamamlanmış ve birçok yeni tünel ve viyadük çalışmasına başlanmıştır. İnşaat sektörü, geride bıraktığımız iki yıla oranla, büyüme hızında azalarak artan bir grafik çizmesine rağmen ülkemizdeki beton üretimi geçen yıl öngördüğümüzün de üstüne çıkmıştır. Birliğimiz verilerine göre beton üretimi yaklaşık 110.000.000 metreküpe ulaşmıştır. Bu Türkiye’deki beton üreticilerinin bir başarısıdır.”dedi.

Beton 2015 Fuarı, ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörü ve onun en temel kolu olan hazır beton ile ilgili sektörlerden birçok firmayı buluşturdu. Fuar ziyaretçilere; sektördeki yenilikleri anlama, toplu alım yapabilme ve sektörü yakından takip edebilme imkânına sağlıyor.

Beton 2015 Fuarı kapsamında ayrıca ünlü ekonomist ve köşe yazarı Tevfik Güngör Uras, “2015 Yılında Ekonominin Genel Görünümü ve Hazır Beton Sektörüne Etkisi” başlıklı bir sunum da gerçekleştirdi.

KAYNAK: EMLAKOFİS
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL