İMSAD'ın yeni başkanı belli oldu

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nde başkanlık görevine, Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar seçildi.

İMSAD'ın yeni başkanı belli oldu
İMSAD'ın yeni başkanı belli oldu
GİRİŞ 27.02.2015 13:05 GÜNCELLEME 27.02.2015 13:05

Türkiye İMSAD tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye İMSAD 33. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Genel kurul sonucunda Türkiye İMSAD'ın yeni başkanı Fethi Hinginar oldu.Başkanlık görevini Dündar Yetişener'den devralan Fethi Hinginar, önceki dönemde Türkiye İMSAD yönetim kurulu başkan vekili olarak görev yapıyordu.

Genel kurul toplantısında 2015-2017 dönemini kapsayan 2 yıl için görev yapacak Türkiye İMSAD'ın 18 kişilik yönetim kurulu belirlendi. Yönetim kurulunun aynı gün ilk toplantısında yapılan görev dağılımında; Türkiye İMSAD başkan vekilleri Oktay Alptekin, Çetin Tecdelioğlu ve Arif Nuri Bulut oldu. Kenan Aracı ile Mehmet Tunaman da Türkiye İMSAD başkan yardımcılığı görevini üstlendi.

- "Türkiye İMSAD, sektörüne yön vermeye ve yol açıcı olmaya devam edecek"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, geçen yıl 30'uncu yaşını kutlayan Türkiye İMSAD'ı bugünlere taşıyan tüm başkan, yönetici ve üyelerine teşekkür ederek, "Dündar Yetişener liderliğinde büyük başarılara imza atan ve başkan vekili olarak parçası olmaktan onur duyduğum son dönem yönetimindeki tüm arkadaşlarımı da gösterdikleri üstün performansları nedeniyle kutlarım" ifadelerini kullandı.

Hinginar, Türkiye İMSAD olarak varlık nedenlerinin, gerek politika belirleyen karar mercileri ve kamu kurumlarıyla, gerekse mimar, mühendis ve taahhüt sektörü başta olmak üzere pazarın tüm paydaşlarıyla iş birliği yaparak Türkiye ekonomisine daha fazla fayda sağlamak olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Önümüzde uzun bir yol var. Bir yanda iç pazarımızda arzuladığımız kalite ve standartlara ulaşamamış bir kentsel dönüşüm sürecindeyiz. Bu konuda hem tüm karar mercilerini uyarmaya, öneriler getirmeye devam etmek hem de sektörümüzün diğer paydaşlarıyla birlikte koordinasyon içinde çalışmak zorundayız. Diğer yanda doğal pazarımız olan çevremizdeki ülkelerde süren çatışma ve siyasi çalkantılar var. İhracatı artırmak için yeni pazarlara ulaşmamız, o pazarlarda yerleşmemiz gerekiyor. Hedefimiz; paydaşlarımızla iş birliği içinde ülkemize daha fazla fayda sağlamak, toplumumuzun yaşam kalitesini yükseltmektir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL