40 yıllık 'Hacı Murat' gelin arabası oldu

Bilecik'te hayatlarını birleştiren Ahmet ve Elif Güler çifti, düğün arabası olarak 40 yıllık Murat 124 marka otomobili tercih etti.

40 yıllık 'Hacı Murat' gelin arabası oldu
40 yıllık 'Hacı Murat' gelin arabası oldu
GİRİŞ 26.08.2014 09:56 GÜNCELLEME 26.08.2014 09:56

Çiçekçide süslenen 11 AK 422 plakalı otomobili gelin arabası görenler büyük şaşkınlık yaşadı. Genç çift en mutlu günlerinde araba önünde poz verdi. Yaklaşık 40 yıllık aracın başını çektiği konvoy, Peliztözü köyü Gölpark'taki gezide herkesi şaşırttı ve ilgi odağı oldu. Konvoy sonunda Bahçelievler mahallesi, 19 Mayıs Caddesi No 25 nolu çiftin evinin önüne gelindiğinde damat ve gelin için dua edildi. Daha sonra adet olarak gelin ve damat evlerine girerken üzerilerine şeker ve fıstık atıldı. Kent ormanında yapılan düğün evinde genç çift ve davetliler doyasıya eğlendi.

Herkes arabayı çok beğendi

Damat Ahmet Güner (27), gelin arabası için yeni arabadan çok eski model araba üzerine düşündüklerini anlatarak, "Eşim Elif, 'Dedemizin 1975 model Murat 124 markalı arabasını gelin arabası yapalım' diye öneride bulundu. Bunu beğendik ve gerçekleştirdik. Çok olumlu tepkiler aldık. Çoğu insan şaşırdı. Konvoy esnasında alkışlayanlar, teşekkür edenler oldu. Böyle güzel çalışan eski otomobil bulmak çok zor. Biz kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Babalarımız ve dedelerimizin kullandığı bu arabada tam bir nostalji yaşadık. Herkes arabayı çok beğendi. Biz de çok sevindik, mutlu olduk. Dedem arabasına gözü gibi bakmış. Araba tıkır tıkır işliyor. Fabrikadan çıkmış gibi. Dedemize Allah uzun ömürler versin. Arabası ve dedem için de kazasız günler diliyoruz' dedi.

Dedemiz bize fırsat verdi

Gelin Elif Güner (26) de, dedelerine çok teşekkür ettiklerini anlatarak, "Dedemiz Celil Gülen'e bize bu fırsatı verdiği ve arabasını kullandırdığı için kendisine çok teşekkür ediyoruz. Eski arabayı gelin arabası yapmamız bizim için anlatılmaz bir duygu, bunu herkesin yaşamasını isteriz' diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!