2016 Kurban Bayramı tatili ne zaman? Ayın kaçına denk geliyor?

2016 Kurban Bayramı tatilinin hangi güne denk geleceği büyük merak konusu oldu. Peki Kurban Bayramı bu sene ayın kaçına denk geliyor?

2016 Kurban Bayramı tatili ne zaman? Ayın kaçına denk geliyor?
2016 Kurban Bayramı tatili ne zaman? Ayın kaçına denk geliyor?
GİRİŞ 24.08.2016 09:18 GÜNCELLEME 24.08.2016 09:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kurban bayramı tatili ne zaman? sorusu 24 Ağustos çarşamba günü itibariyle sorulmaya başlandı. 2016 Dini günler takviminde yer alan bilgilere göre Kurban bayramının hangi güne denk geleceği açıklandı. Kurban bayramı ayın kaçına denk geliyor? Bayrama az bir zaman kala kurban kesecek olanlar hazırlıklarını şimdiden yapmaya başladı. Peki kurban bayramı tatili bu sene 9 gün mü olacak? Kurban Bayramı ne zaman, hangi güne denk geliyor? İşte Kurban bayramı tatili ile ilgili tüm detaylar

2016 KURBAN BAYRAMI TATİLİ

Bu sene Kurban Bayramı 9 gün tatil olacak. 11 Eylül pazar günü bayram arefesi. Kurban bayramı 12 Eylül pazartesi başlayacak 15 Eylül perşembe günü bitecek. Özel sektöre çalışanlar Kurban bayramında 4 gün tatil yapacak. Kamuda çalışanlar ise Kurban bayramında 9 gün tatil yapacaklar...

kurban-bayramı-hangi-gün-5465

KURBANLIK FİYATLARI AÇIKLANDI

2016 yılında Kurban kesecekler için kurbanlık fiyatları açıklandı. Peki bu sene kurban fiyatları ne kadar olacak? İşte kurbanlık hayvan fiyatları;
 
Büyükbaş kurbanlıklar (dana, boğa, inek, sığır) 5.000 TL - 10.000 TL arası
Küçükbaş kurbanlıklar (kuzu, koyuni koç, keçi) 700 TL - 1200 TL arası
Canlı hayvan kilogram fiyatı: 10 TL - 15 TL arası

KURBAN BAYRAMININ ÖNEMİ

Kurban Bayramı; Toplamı bir milyara yaklaşan müslümanların en büyük bayramı,-arapça deyimi ile “İd-i Adhâ”; Arabî ayların sonuncusu olan Zi’l-hicca’nın onunda, gün doğuşundan sonra başlayan ve dört gün süren kısa bir sevinç, neş’e ve Allah'a şükran dönemidir. Biz Müslüman-Türklerin Kurban Bayramı dediğimiz ve -mali gücümüzle orantılı olarak koyundan ineğe kadar çeşitli hayvanları- dini bir vecibeyi yerine getirmek amacı ile Allah rızası için keserek etlerini yoksullara, ya da yakınlarımıza dağıttığımız, kendi aile fertlerimize de pây ayırdığımız bu günler: kutlu oldukları ölçüde, Hacc farizasının edâsı hususunda belli zaman ve ibâdetlerin süresini de sembolize eder. Ve İslâm inancına göre: Hazret-i İbrahim’in, Allah uğruna kurban eylemeği kararlaştırdığı oğlunun şahsında, bütün gelecek çağların imanlı gençliğinin de aynı sonuca uğramaları mümkün iken, bağışlanmak suretiyle Cenab-ı Hakk’a, insanlığın şükran ve minnet duygularının arzı vesilesini de kapsar. Aynı zamanda bu bayram, Ramazan Bayramında da olduğu gibi, sosyal ve ekonomik yardımlaşma bakımından da: müslümanlar arası bir dayanışma, bir yakınlaşma, bir halden anlama süresi anlamına da gelmektedir. Dini telkinlere uyularak Kurban Bayramında da: müslümanların birbirine yardım eylemeleri, karşılıklı ziyaretlerde bulunmaları, hastaları arayıp sormaları, gurbette olanlara şefkat ve yakınlık göstermeleri, darda kalmışları kurtarmaları, dargınları barıştırmaları, yerine getirilmek gereken, ödevlerdendir.

kurban-bayramında-yapılacak-ibadetler-65465

KURBAN BAYRAMINDA YAPILACAK İBADETLER

Müslümanlar Ramazan Bayramı’nın öncesinde geçirilen Arefe Günü’nde oruç tutmaya devam ederler. Hz.Muhammed bugün için “En hayırlı, kabulü şayan olan dua, Arefe Günü yapılan duadır” şeklinde bir Hadis söylemiştir. Müslümanlar bugünü oruç, namaz ve dua eşliğinde geçirmelidir.

AREFE GÜNÜNÜN ÖNEMİ

Peygamberimiz arefe gününün faziletine ilişkin olarak "Arefe gününden daha çok Allah'ın cehennem ateşinden insanları âzat ettiği bir gün yoktur" buyurmuş, yine "Arefe günü tutulan orucun bundan önce ve sonra birer yıllık günahları örteceği Allah'tan umulur" dediği (Müslim, “Sıyâm", 196-197) nakledilmiştir.

Arefe Günü okunacak dualar

Diyanet İşleri’nde yer alan bilgiye göre Arefe Günü için Hz.Muhammed şu duayı uygun görmüştür:

“Allah’tan başka ilah yoktur, o tektir, onun ortağı yoktur. Mülk sadece onun, hamd da yalnız onadır. O her şeye kadirdir.”

Hz. Ali ise bugün için şu duanın okunmasını tavsiye etmiştir:

“Allah’ım, bizim dediğimizden hayırlı olarak, Zât’ının buyurduğu gibi hamd sana mahsustur. Allah’ım namazım, sair ibadetlerim, ölümüm, yaşamam senin içindir. Kalan varlığım da Zât’ın içindir. Allah’ım kabir azabından, kalp fitnesinden, işlerin bozulmasından sana sığınırım. Allah’ım esen yelin getirdiği şeyin hayırlısını senden dilerim.”

Ayrıca bugün içinde İhlas Suresi’nin sürekli okunması gerektiği de vurgulanıyor.

YORUMLAR 2
  • yıldız. 7 yıl önce Şikayet Et
    aptalca
    Cevapla
  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    dinimiz İSLAM da tanrı diye bir şey yoktur tanrı kelimesinin anlamı çok güçlü vb.dir. Oysa ALLAH'ın gücü sonsuzdur ve biz o kudreti belli kelimelerle( tanrı gibi) sınırlandıramayız.Hz İbrahim Efendimizde yukarıda yanlış belirtildiği gibi tanrıya değil oğlu İsmail Efendimizi Rabbimize kurban etmek istemiştir.Bu tarz konulara ifadelere dikkat edelim lütfen.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi