Resimli Rebiülevvel ayı Cuma Mesajları (02 Aralık) En anlamlı en özel

Resimli cuma mesajlarını sizler için derledik. Rebiülevvel ayına öze en içten, en anlamlı, en samimi en yeni 2016 resimli cuma mesajları haberimizde...

Resimli Rebiülevvel ayı Cuma Mesajları (02 Aralık) En anlamlı en özel
Resimli Rebiülevvel ayı Cuma Mesajları (02 Aralık) En anlamlı en özel
GİRİŞ 02.12.2016 09:19 GÜNCELLEME 02.12.2016 09:19

01 Aralık cuma günü itibariyle resimli cuma mesajları günün en çok arananları listesine girdi. Biz de Rebiülevvel ayına özel 2016 resimli cuma mesajları sizler için derledik. Sevdiklerinize eşinizie dostunuza rahatlıkla gönderebileceğiniz resimli cuma mesajları haber7.com'da. En güncel SMS cep telefonu cuma mesajlarına bu sayfadan ulaşabilirsiniz. İşte Rebiülevvel ayı cuma mesajları kısa SMS alternatifleri

RESİMLİ CUMA MESAJLARI NEREDEN GÖNDERİLİR?

Resimli cuma mesajlarını sevdiklerinize göndermek için birkaç yöntem kullanabilirsiniz Bunların başında kuşkusuz kısa mesaj yani SMS'ler geliyor. Bunun dışında 2016 resimli cuma mesajlarını Facebook, Twitter, Instagram, Tumblr ya da WhatsApp uygulaması üzerinden gönderebilirsiniz.

resimli-cuma-mesajları

resimli-cuma-mesajı-sms.jpg

resimli-cuma-mesajları-465445665.jpg

cuma-mesajı

resimli-cuma-mesajı

hayırlı-cumalar-mesajları

EN İÇTEN EN SAMİMİ KISA CUMA MESAJLARI

Kimi zamanlar vardır en muhabbetli en uhuvvetli ve en güzel, en içten müminin bayramıdır böyle zamanlar. en güzel günün cuma bayramın olsun. Duayla

Önce yollar uzanır hakka yürümek için, tomurcuklar güller açar onu görmek için, dua eden biri var senin için. sende dua et ALLAH için. cumanız mübarek olsun.

Yakınlık ne zamanla ne mekenla sınırlıdır.Eller Allah'a açıldığında akla ilk gelen sevilenlerdir.Aklımda yürüğimde ve duamdasınız. Cumanız mübarek olsun..

Kalbimiz imana, gönlümüz islama, dilimiz Kur'ana, kulağımız ezana, gözümüz nura, evimiz huzurlu ve neşeli olsun. Amin. Hayırlı Cumalar.

Allah'ım bu mübarek cuma hürmetine bizi sevdiğin kulların arasın kat. Bizi çok sabreden, şükreden kullarından eyle, günahlarımızı affeyle. Allah'ım dualarımızı kabul eyle Amin. Hayırlı Cumalar.

Eğer insan nefsini gençliğinde söküp atarsa atar, yoksa yaşlanınca, geçer gölgesinde yatar. Hayırlı Cumalar.

Rabbim! Varlığının gücüne güvenip, bütün dertlerimizi küçümsüyoruz. Sıkıntılarımızı giderip, içimize ve isteklerimize ferahlık ver lütfen. Cumanız mübarek olsun.

İnsan yeşil yapraktır, solup gideceği yer kara topraktır. Maksat yazı yazmak değil, böyle mübarek bir günde dostları hatırlamaktır. Hayırlı cumalar.

Ey Rabbim! Gözlerimden sevgiyle bakan ışıkları eksik etme, hayırları görmeyi ve her yaratılanı senden dolayı sevmeyi nasip et! Amin. Hayırlı Cumalar.

Her yerde haddini bilen, gönül aynasını silen, mahşerde beraat edip yüzü gülen kullarından eyle bizleri. Amin. Cumamız mübarek olsun.

Ya Rabbi cumayı en bereketli gün yaptığın gibi bizi de o günün bereketiyle bereketlenenlerden eyle. Cuma’mız Mübarek Olsun. Hayırlı Cumalar.

Allɑh’ım! Bizlere mɑğfiret ihsɑn eyle. Günɑhlɑrımızı rɑhmet mevsimlerinde yıkɑ. Geleceğimize serinlik ve ɑydınlık ver. Bu güzel günde Rɑbbim duɑlɑrımızı ve ibɑdetlerinizi kɑbul eylesin. Hɑyırlı Nurlu Cumɑlɑr

REBİÜLEVVEL AYINDA YAPILACAK İBADETLER NELERDİR?

- Bu ayda Peygamber Efendimiz’in doğumuna hürmeten Mevlidi şerif okutulmalıdır. Mevlit okumak, okutmak ve dinlemek çok sevaptır.  

- Bu ayda üç gün oruç tutan umulur ki keramet defterine kaydola. Rebiülevvel ayının 1, 2 ve 11. Günü oruç tutun. 11 yerine 13.’te tutulabilir. Ayın 12.günü Peygamber Efendimiz’in Dünyaya teşrifi sebebiyle bayram kabul edildiği için oruç tutulmaz. 
 
- Rebiülevvel ayı selatü selam ayıdır. Bu ayda diğer salatü selamlarla birlikte salatı tefriciyeyi de çok okumalıdır. 

“Allâhumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ Seyyidinâ Muhammedinillezî tenhallü bihil ukadü ve tenfericu bihil-kürebü ve tukdâ bihil-havâicu ve tünâlü bihir-reğâibü ve hüsnül-havâtimi ve yustaskal ğamâmu bivechihil Kerîm ve alâ âlihî ve sahbihi fî külli lemhatin ve nefesin bi adedi külli ma’lûmin lek.”

DUANIN MANASI

“Allahım! Bizim Efendimiz Muhammed’e (sav) kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara O’nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O’nun hürmetine elde edilir. O’nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah’ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda (her an, saniye) her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et.”

- Ayrıca "La ilahe illallahü'l-Melikü'l-Hakku'l-Mübin Muhammedün Rasulullah es-Sadiku'l va'di'l-Emin". tesbihi çekilmelidir.

- Bu ayda çekilmesi gereken diğer tesbihatlar: "Vela havle vela kuvvete illa billahil-Aliyyil-Azim."

- Hasbiyallahu ve nime'l-Vekil.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!