Bugün ne kandili? Regaip Kandili ne zaman?

Regaip Kandili'nin yaklaşmasıyla birlikte binlerce kişi 'Bugün kandili mi?' sorusunu sormaya başladı. Peki 'Bugün ne kandili?' İşte Regaip Kandili ile ilgili tüm merak edilenler

Bugün ne kandili? Regaip Kandili ne zaman?
Bugün ne kandili? Regaip Kandili ne zaman?
GİRİŞ 30.03.2017 09:02 GÜNCELLEME 30.03.2017 09:02

2017 Regaip Kandili ne zaman? 29 Mart çarşamba günü itibariyle binlerce insan 'Bugün kandili mi?' ve 'Bugün ne kandili?' sorularının yanıtını arıyor. Kandil geceleri ibadetlerini yön vermek isteyenler için hazırladığımız bu haberde 2017 yılı itibariyle tüm kandil günlerinin tarihlerini öğrenebilirsiniz. 

BUGÜN KANDİL Mİ?

Regaip kandilinde ibadetlerine yön vermek isteyen vatandaşlar 2017 yılında Regaib kandili Mart ayının kaçına denk geldiğini merak ediyor. 

Regaip Kandili ne zaman?

Recebin ilk cuma gecesine Regaip gecesi denir. Perşembeyi cumaya bağlayan gecedir. Allahü Teâlâ bu gecede müminlere ihsanlar, ikramlar yapar. Bu geceye hürmet edenleri affeder. Bu gece yapılan dua red olmaz ve namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevablar verilir. Regaib; rahmeti, bereketi ve mağfireti bol üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisidir. Bu geceleri vesile ederek nâfile namaz kılmak, Kur'ân-ı Kerîm okuyarak üzerinde düşünmek, tezekkür ve tefekkür etmek yararlı olur. Müslümanlar için çok önemli bir gün olan Regaib kandili 30 Mart 2017 tarihinde ihya edilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Hakan Fidan'dan son dakika açıklamaları!
Reuters: Batı, Türkiye aracılığıyla İran'a mesaj gönderdi