Regaip Kandili orucu nedir ve tam kaç gün tutulur?

Kandil günleri oruç ibadeti yapmak isteyenler Regaip Kandili orucu var mıdır? sorusunu sormaya başladı. Konuyla ilgili Nihat Hatipoğlu açıklama yaptı.

Regaip Kandili orucu nedir ve tam kaç gün tutulur?
Regaip Kandili orucu nedir ve tam kaç gün tutulur?
GİRİŞ 30.03.2017 13:44 GÜNCELLEME 30.03.2017 13:44
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

30 Mart perşembe günü itibariyle Regaip Kandili tüm Müslümanlar tarafından ihya edilecek. Allahü Teâlâ bu gecede müminlere ihsanlar, ikramlar yapar. Bu geceye hürmet edenleri affeder. Bu gece yapılan dua red olmaz ve namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevablar verilir. Regaib; rahmeti, bereketi ve mağfireti bol üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisidir.  Peki Regaip Kandili hangi ibadetleri yapmalıyız? Regaip Kandili orucu var mıdır? Var ise kaç gün tutulmalı? İşte Regaip Kandili orucu ile ilgili tüm akıllara takılan sorular.

REGAİP KANDİLİ ORUCU

Üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili orucu ile ilgili Nihat Hatipoğlu takipçilerinin sorularını yanıtlandı. Hatipoğlu Regaip Kandili orucu bir gün sonrada tutulabilinir veya öncede tutulabilinir. Fakat burada dikkat etmeniz gereken bir diğer husus orucu tek gün tutmamanızdır. Regaip Kandili orucu perşembe ve cuma günü olarak iki gün tutmalısınız. Nihat Hatipoğlu Regaip kandiline özel bir oruç olmadığını ifade ederek nafile orucunun tutulabileceğine işaret etti.

Resimli Regaip kandili mesajları! En içten 2017 mesajlar

"Kandillerde oruç tutmayla ilgili bir gereklilik var mıdır?"

Hz. Peygamber'in (s.a.s.) mübarek gün ve gecelerin değerlendirilmesini tavsiye ettiğine dikkat çekilen Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu açıklamasında, "Bu gün ve gecelere ait özel bir namaz veya ibadet şeklinden bahsedilmemiştir. Bu bağlamda mübarek gün ve geceleri, bağışlanma ve hayatımıza çeki düzen vermek için fırsat anı olarak görmemiz gerekmektedir. Dolayısıyla Müminler kandil gecelerinde, hayatlarının gidişatını gözden geçirmeli; hata ve günahları için tövbe etmeli, dua ederek, Kur'an-ı Kerim okuyarak, kaza veya nafile namaz kılarak bu fırsatları değerlendirmelidirler. Kandil gecelerinin gündüzlerinde oruç tutmak bazı alimlerce müstehap sayılmıştır. Zira sıhhati tartışmalı da olsa bir rivayette Hz. Peygamber (s.a.s.) 'Şabanın ortasında yani berat gecesinde ibadet ediniz, gündüz oruç tutunuz. Allah o gece güneşin batmasıyla dünya semasında tecelli eder ve fecir doğana kadar, 'Yok mu benden af isteyen onu affedeyim, yok mu benden rızık isteyen ona rızık vereyim, yok mu bir musibete uğrayan ona afiyet vereyim, yok mu şöyle, yok mu böyle!' der. Buna karşılık Hz. Peygamber (s.a.s.) Zilhiccenin ilk on günü pazartesi ve perşembe günleri, aşure ve arefe günü oruç tutar. Pazartesi orucunu soranlara; 'Bugün benim doğduğum, Peygamber olarak gönderildiğim ve Kur'an'ın vahyedildiği gündür.' diye cevap verirdi. Sonuç itibariyle şu söylenebilir ki, kandil gecelerinde iyilik ve ihsanda bulunmak, daha çok dua, zikir, namaz gibi ibadetlerle meşgul olmak veya ilim ve tefekkür ile geceyi ihya etmek ve gündüzleri oruç tutmak müstehabtır." diye ifade edildi.

Regaip kandilinde orucu nasıl niyet edilir?

Regaip kandilinde oruç tutmak çok faziletli bir nafile ibadettir.Bu oruç farz olmayıp sünnettir.Bugün oruç tutanlara 1 yıl oruç tutmuş sevabı verilir. Bu oruca geceden niyet etmek gerekir.

YORUMLAR 12
  • Gülfidan 6 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen soruma cabuk cevap verin
    Cevapla
  • Gülfidan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben pazartesinden beri oruç tutuyorum yarında tutsam cuma yinede tutmam gerekiyormu acaba bilen lütfen cevap versin
    Cevapla
  • melek 6 yıl önce Şikayet Et
    ben bu gun orucluyum. yanlis gundemi tuttum?
    Cevapla
  • cengizhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Sadece cuma gunu oruc tutsak olur mu bilen biri cevap versin
    Cevapla
  • ahmed 3 yıl önce Şikayet Et
    Olmaz
    Cevapla
  • Asya 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben ilk kez tutacam ama nasıl niyet getirildiğini bilmiyorum ve kaç gun tutacam. Bu konuyla ilgili yazıları okudum ama yenede anliyamadım
    Cevapla
  • Dilara 6 yıl önce Şikayet Et
    Niyet ettim Allâh rızası için bugunku orucumu tutmaya demen yeterli olacaktir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...