17 Bin aşkın mahkum İSMEK eğitiminden yararlandı

İSMEK; cezaevi eğitimleri ile çeşitli nedenlerle cezaevinde bulunanlara, ceza süreleri boyunca faydalı eğitimler veriyor.

17 Bin aşkın mahkum İSMEK eğitiminden yararlandı
17 Bin aşkın mahkum İSMEK eğitiminden yararlandı
GİRİŞ 19.04.2017 15:20 GÜNCELLEME 19.04.2017 15:20

2016-2017 eğitim döneminde 7 cezaevinde toplam 1515 mahkûm İSMEK eğitimlerinden yararlanıyor. 2002 yılından bu yana eğitim verilen cezaevi ve tutukevlerinden bugüne kadar 17 bin 603 mahkûm ve tutuklu eğitim aldı. Geçtiğimiz günlerde Sezen Aksu’nun kendisine yaptığı “Çilehaneyi verimhaneye çevir" öğüdünü eğitimler ile tuttuğunu açıklayan Deniz Seki, İSMEK’in cezaevinde verdiği eğitimlerin ne kadar önemli olduğunu da gösterdi.

İşbirliği yaptığı 7 cezaevinde, 20’ye yakın branşta eğitim veren; verdiği eğitimlerle mahkûm ve tutukluların zamanlarını değerlendirmeleri, üretime katkıda bulunmaları ve tahliye olduklarında bir meslek sahibi olmalarına imkân sağlayan İSMEK, önemli bir toplumsal sorumluluğu yerine getirmiş oluyor.

İSMEK’in işbirliği yaptığı cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlüler, boş vakitlerini eğitimle değerlendiriyor. Bilgisayar kullanımı, İngilizce, yemek, bilgisayar işletmenliği, cam süs eşya yapımı, kuaförlük, resim, ebru gibi daha pek çok eğitimle kendilerini geliştirme imkânı yakalıyorlar. Mahkûm ve tutuklular aynı zamanda cezaları bittikten sonra dâhil olacakları iş hayatları için de bir yatırım yapmış oluyor.

17 bini Aşkın Tutuklu ve Mahkûm İSMEK’ten Eğitim Aldı

2002–2003 eğitim yılından itibaren cezaevlerinde 17 bin 603 mahkûm ve tutukluya eğitim hizmeti götüren İSMEK, bu yıl da Bakırköy Kadın ve Çocuk İnfaz Kurumu, Esenler Metris Cezaevi, Kartal Cezaevi, Maltepe Çocuk Tutukevi, Silivri Cezaevi, Ümraniye Cezaevi, Üsküdar Paşakapısı Cezaevi’nde toplam 1515 mahkûma eğitim vermeye devam ediyor.

Deniz Seki’nin Verimhanesi Eğitimler Oldu

Tahliyesine sayılı günler kalan Deniz Seki’nin Sezen Aksu’ya gönderdiği bir mektup ise İSMEK cezaevi eğitimlerinin önemini gösterdi. Seki; cezası açıklandıktan sonra Sezen Aksu’nun kendisine gönderdiği bir mektupta ‘‘Dik durup çilehaneyi verimhaneye çevir” nasihatini işte bu eğitimlerle tuttuğunu açıkladı.

Deniz Seki, Bakırköy Kadın ve Çocuk Ceza İnfaz Kurumu’nda çok sayıda kursa katılıp ve bu eğitimleri başarıyla tamamladıktan sonra,  Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve İSMEK’in kendisine verdiği sertifikaları, bir teşekkür mektubu ile birlikte Sezen Aksu'ya yolladı. Seki İSMEK’ten “Aşçı Çıraklığı” ve “Aerobik” eğitimleri aldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dubai'de sel hayatı felç etti! Yönetim halka uyarılarda bulundu...
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri