Ramazan ayı ne zaman? 2017 Ramazan bayramı kesin kaç gün tatil olacak?

Milyonlarca kişi Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte tatil planını şekillendirdi. Peki bu sene Ramazan Bayramı kaç gün tatil olacak? Müslümanlar için en önemli günlerden biri olan Ramazan ayı ilk oruç ne zaman başlıyor?

Ramazan ayı ne zaman? 2017 Ramazan bayramı kesin kaç gün tatil olacak?
Ramazan ayı ne zaman? 2017 Ramazan bayramı kesin kaç gün tatil olacak?
GİRİŞ 19.04.2017 16:15 GÜNCELLEME 19.04.2017 16:16

Milyonlarca kişi bu sorunun yanıtını arıyor. Yaz tatili planlarını şekillendirenler 2017 Ramazan bayramı kaç gün tatil olacak? sorusunu sormaya başladı. İslam'ın beş esasından biri olan Ramazan ayı ne zaman başlayacak ve ne zaman bitecek?  Müslümanlar için en önemli günlerden biri olan Ramazan ayı ilk oruç ne zaman başlıyor? İşte tüm detaylar...

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ramazan orucu 2017 ne zaman denk geliyor? Binlerce kişi bunu merak ediyor... Oruç ibadetini yapmak isteyenler gözünü Ramazan ayının başlangıç ve bitiş tarihine çevirdi.

İslam'ın beş esasından biri olan Ramazan ayında oruç tutmak Müslümanlar için en önemli ibadetlerden biridir. Oruç, niyet ederek tan yerinin ağarmaya başlamasından (yani imsak vaktinden) itibaren güneş batıncaya kadar yememek, içmemek ve cinsî ilişkiden uzak durmak suretiyle yerine getirilen bir ibadettir. 

Bu sene Ramazan (Oruç) ayı 26 Mayıs cuma günü itibariyle başlayacak ve 24 Haziran cumartesi günü sona erecek. Oruç ibadetini yerine getirmek isteyenler bu tarihler arasında oruçlarını tutabilecek ve ibadetlerini yerine getirebilecek. 

RAMAZAN-I ŞERİFİN İLK AKŞAMI

Şa'ban'ın son gününü Ramazan'ın ilk gününe bağlayan gece) akşamla yatsı arasında 2 rek'at teşekkür namazı kılınır. „Yâ Rabbî, Ramazân-ı şerîf ile müşerref kıldığın için“ denilir ve namaza durulur.

Fâtiha-i şerîfeden sonra birinci rek'atte 1 „İnnâ a'taynâkel-kevser...“, ikinci rek'atte 1 İhlâs-ı şerîf okunur.

Namazdan sonra; 70 İstiğfâr-ı şerîf, 70 Salevât-ı şerîfe (Salât-ı Münciye okumak efdaldir) okunup dua yapılır.

-Birinci 10 gün içinde mümkünse tesbih namazı kılınır ve Hatm-i Enbiyâ yapılır.

-İkinci 10 gün içinde mümkünse yine tesbih namazı kılınır ve Hatm-i Enbiyâ yapılır.

-Üçüncü 10 gün içinde tevbe-istiğfar, Hatm-i Enbiyâ ve 7 salât-ü selâm'dan sonra mümkünse Hatm-i İstiğfâr yapılıp, yani 1001 defa:

ramazan-oruç

2017 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı ne zaman başlayacak sorusu, başka şehirlerde yaşayan ve memleketlerine gitmek için gün sayan vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Peki, Ramazan Bayramı ne zaman başlayacak?

- 24 Haziran 2017- Cumartesi Günü | Arefe

- 25 Haziran 2017– Pazar Günü| Ramazan Bayramı 1. Gün

- 26 Haziran 2017- Pazartesi Günü | Ramazan Bayramı 2. Gün

- 27 Haziran 2017 - Salı Günü | Ramazan Bayramı 3. Gün

ORUÇ KİMLERE FARZDIR?

Bir kimseye orucun farz olması için kendisinde üç şartın bulunması gerekir Bunlar;

1- Müslüman olmak

2- Akıllı olmak

3- Ergenlik çağına gelmiş bulunmak.

Oruç tutmanın önemi?

İnsanlar öncelikle Allah’ın rızasını kazanmak adıyla oruç tutarlar. Oruç tutarak insanların nefisleri terbiye edilmektedir. Ayrıca kurulan iftar sofraları ile de birçok yoksul insanın karnının doyurulması sağlanır. Oruç insanlar arasındaki ilişkiyi de güçlendirerek bir arada ibadet etme imkanı sunar.

Ramazan ayında Kuran okunur ve namaz kılınır. Ayrıca insanlar bu ayda dua ederek bu zamana kadar işlemiş oldukları günahları için af dilerler. Ramazan ayı da insanların affının kabul edilmesi için önemli bir ay olarak kabul edilir. Hatta bir insanın en çok sevap kazanacağı aylardan biri Ramazan ayı olarak bilinmektedir.

Ramazan ayı on bir ayın sultanı olarak kabul edilir. Bu ayda insanlar birbirlerine daha hoşgörülü yaklaşarak, yardımsever tavırlar sergilerler. Ayrıca Ramazan ayının en belirgin özelliği de misafirperverlik kavramının kendisinden çok söz ettirmesi olmaktadır.

RAMAZAN BAYRAMI NEDİR?

Ramazan ayı, Kur'an-ı Kerim'in indiği aydır. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "Kadir Gecesi" yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam'ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona "On Bir Ayın Sultanı" denilmiştir.

Ramazan Bayramı, Ramazan ayı boyunca tutulması farz kılınan orucun da sonunu ifade eder. Ramazan Bayramı’nın ilk günü aynı zamanda Şevval ayının birinci günüdür ve bu günde oruç tutulmaz.

Ramazan Bayramı’nın ilk gününde camilerde bayram namazı kılınır. Bayram namazını yalnız erkekler kılar. Bayram namazından sonra ise hutbe okunur. Bayram boyunca müslümanlar eş, dost, akraba ziyaretleriyle birbirlerinin bayramını kutlarlar. Bu ziyaretler esnasında genellikle kolonya, tatlı ve şekerlemeler ikram edilir.

Bayramda bakımlı ve temiz olmak adettendir. Herkes en yeni kıyafetlerini giymeye çalışır. Ramazan bayramında çocuklara ailelerin bütçesi elverdiğince yeni kıyafetler alınır. Bazı büyükler ellerini öpen çocuklara hediye veya harçlık verirler. Çocuklar ufak gruplar halinde kapı kapı dolaşarak şekerleme toplarlar. Müslümanlar zekat görevini bu bayramda yerine getirirler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı
Çocuklara armağan edilen ilk bayram TBMM arşivinde