Tunceli'de Kutlu Doğum Programına yoğun ilgi

Tunceli İl Müftülüğü ve Tunceli Belediyesi ortaklığıyla Tunceli Kültür Merkezinde Kutlu Doğum Programı düzenlendi.

Tunceli'de Kutlu Doğum Programına yoğun ilgi
Tunceli'de Kutlu Doğum Programına yoğun ilgi
GİRİŞ 21.04.2017 12:01 GÜNCELLEME 21.04.2017 12:01

Programa 1000 kişi civarında katılım sağlandı. Programa çok sayıda kamu kurum temsilcileri ve yerel halktan katılım sağlandı.

Yemek ikramı ile başlayan Program, katılımcıların salona geçmesiyle başladı. Kuranı Kerim Tilavetinin ardından Tunceli İl Müftü vekili Hasan Fehmi NARİN ve Tunceli Valisi Osman KAYMAK’ın açılış konuşmaları ile devam etti.

Açılış konuşmasında Müftü vekili Hasan Fehmi NARİN, Kutlu Doğum haftasının bu yılki temasının “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olduğundan bahseden NARİN, Kutlu doğum haftası “Hz. Peygamberi anmaktan anlamaya” şiarıyla 28 yıldır kutlanmaktadır dedi. Güven konusu üzerinde bilgiler veren NARİN, Salı günü ilimizde meydana gelen üzücü helikopter kazasında vefat eden şehitlerimiz içinde dua ederek konuşmasını tamamladı.

Tunceli Valisi ve Tunceli Belediye Başkan Vekili Osman KAYMAK ise Daha iyi bir toplum olabilmemiz için Güvenin egemen olması gerektiğini belirten KAYMAK,  Mümin kişinin Güvenilen ve Güvenen İnsan olduğunu söyledi. Güven toplumunun oluşması için herkesin kendisinden başlaması gerektiğine vurgu yaptı.

Programa konuşmacı olarak katılan Cumhuriyet Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Metin BOZKUŞ’un Hz. Peygamber ve Güven Toplumu konulu konferansı ile devam eden program dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Peygamber Efendimizin güvenirliğinden bahseden BOZKUŞ, Hz. Peygamber’in Mekke’den Medine’ye hicret ederken ani gidişten dolayı kendisinde emanet olarak bırakılan eşyaları Hz. Ali’ye teslim ettiğinden bahsetti. Hz. Peygamberin bir güven timsali olduğundan söyleyen BOZKUŞ, Peygamberimizin örnek davranışlarını özet halinde anlattı.

Tasavvuf musikisi dinletisi ile devam eden program semazenlerin Semah gösterisi ile katılımcıları meşk etti. Ödül takdiminin ardından program sona erdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor