Teravih namazı tam saat kaçta? 27 Mayıs İl İl teravih namazı saatleri

11 ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kala ilk teravih namaz saati büyük merak konusu oldu. Yarın teravih namazı kılacak vatandaşlar (2017) teravih namazı saat kaçta sorusunu sormaya başladı.

Teravih namazı tam saat kaçta? 27 Mayıs İl İl teravih namazı saatleri
Teravih namazı tam saat kaçta? 27 Mayıs İl İl teravih namazı saatleri
GİRİŞ 27.05.2017 09:09 GÜNCELLEME 27.05.2017 09:09

Ramazan ayına sayılı günler kala ilk teravih namazı günü geldi çattı. Bugün teravih namazı ibadetini yerine getirecek olanlar için "Diyanet teravih namazı saatlerini" açıkladı. Müslümanlar için en önemli ayların başında gelen Ramazan ayı boyunca teravih ibadetini yerine getirecekler için namaz saatlerini sizler için derledik. İşte başta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Şanlıurfa olmak üzere İL İL teravih namazı saatleri...

2017 TERAVİH NAMAZI SAATLER İÇİN TIKLAYINIZ

İLK TERAVİH NAMAZI NE ZAMAN?

Müslüman cemaati ilk teravih namazını 26 Mayıs Cuma gecesi kılacak. 27 Mayıs Cumartesi günü başlayacak olan Ramazan ayının ilk teravih, Ramazan ayından bir gün önce kılınmaya başlıyor.

TERAVİH NAMAZI NASIL KILINIR?

Diğer nafile namazlardan teravih namazının kılınışın bir farkı yoktur. Yani iki rekât bir namaz nasıl kılınıyorsa, mesela sabah namazının sünneti diyelim teravih namazının iki rekâtı o şekilde kılınır. Ondan sonraki bütün rekâtlar da bir birinin benzeridir. Sabah namazının iki rekat sünnetini veya farzını ölçü alabiliriz. Teravih namazı yatsı ile vitir arasında kılınmalıdır.

Teravih namazı kaç rekattır?

Hz. Peygamber (s.a.s.)'in kıldırmış olduğu Teravih namazlarının kaç rekat olduğu konusunda bir rivayet bulunmamaktadır. Hz. Ömer zamanındaki cemaatle kılınan Teravih namazlarının rekatları konusunda iki rivayet vardır; yirmi rekat, on bir rekat. Hz. Ömer'in dönemiyle ilgili farklı rivayetler; Nevevi ve Ayni tarafından, on bir rekatla ilgili rivayetin Hz. Ömer'in halifeliğinin ilk döneminde kılınan Teravih namazlarıyla ilgili olduğu, sonra Teravihin yirmi rekat olarak yerleştiği ve günümüze kadar da böyle devam ettiği şeklinde açıklanmıştır. Teravih namazı nafile bir ibadet olduğundan, farz gibi telakki edilmesi de doğru değildir. Bu nedenle, yorgunluk, meşguliyet ve benzeri sebeplerle, Teravih namazının evde 8, 10, 12, 14, 16 veya 18 rekat kılınması halinde de sünnet yerine getirilmiş olur. Ancak cemaate iştirak etmeye çalışmak daha iyidir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır