Düğün fotoğraf çekiminde nelere dikkat edilmeli?

Düğünden sonra geriye sadece anılarınızı tazeleyebileceğiniz mutlu kareler kalır. Bunun içinde dış çekim fotoğrafları çok önemlidir. Peki dış çekimde nelere dikkat etmek gerekir?

Dış çekim mekanları

Çekim için mekanına karar vermeden önce nasıl bir çekim istenildiğine karar verilmesi gerekir. Tarihi bir mekanın atmosferi mi, mevsim tonlarını barındıran doğal bir alan mı, yoksa fotoğrafa değişik havalar katabilecek bir mekan mı? Bu sorunun cevabını bulduktan sonra mekana karar vererek fotoğrafçınızla konuşmanız gerekir.

İletişim güçlü olmalı

Fotoğrafların en iyi şekilde yansıması için birlikte çalışacağınız fotoğrafçı ile iletişiminiz çok iyi olması gerekir. Fotoğrafçınızla güzelce konuşarak sizin için nasıl çekimler yapmak istediğini ve sizin nasıl çekimler istediğinizi kararlaştırın.

Görünmez bir fotoğrafçı

En güzel pozlar için ışık, arka plan ve doğal pozlamak çok önemlidir. Ancak bazende fotoğrafçının davetliler arasında ya da siz başka bir işle uğraşırken sizi gizliden çekmesi ortaya çok farklı kareler çıkartabilir. Fotoğrafçınız flash kullanmadan uzaktan çekim yaparak anın büyüsünü bozmadan en iyi kareleri yakalayabilir.

İnce ayrıntılara dikkat

İç ve dış çekimlerde ışığı en doğru şekilde kullanmak önemlidir. Özellikle yaz dış çekimleri için en uygun saatler 16.00-18.00 arasıdır. Çekim öğlen yapılacaksa da ışık doğrudan değil yansıtıcılarla kullanılmalıdır. Çekim yapılacak mekan mutlaka önceden gidilerek kontrol edilmeli hatta daha önce çekim yapılmayan bir mekansa ön çekim yapılmalıdır.

Düğün hikayesi çekimleri

Düğünde hikaye fotoğrafçısıyla fark yaratmak istiyorsanız en az iki fotoğrafçı ile çalışmalısınız. Örneğin fotoğrafçılardan biri nikahın kıyıldığı an sizin bakışlarınızı çekerken diğer fotoğrafçının da ailenizin o andaki duygularını çekmeli.

BİR YORUM YAPIN 0