Uyanmakta zorluk çekiyorsanız...

Erken kalkmak için çok çaba harcıyor ve başaramıyor musunuz? Bu yöntemleri mutlaka deneyin...

Uyanmakta zorluk çekiyorsanız...
Uyanmakta zorluk çekiyorsanız...
GİRİŞ 17.08.2017 11:49 GÜNCELLEME 17.08.2017 11:49

Erken kalkmak için çok çaba harcıyorsanız size vereceğimiz önerileri deneyebilirsiniz.

Her gün önceki günden bir dakikadan önce uyanmak 

Alarmınızı erken saate ayarlamak erken uyanabilmeniz için bir çözüm değildir. Çünkü vücudunuz bu erken saate adapte olmakta zorlanır ve bunu başaramazsınız. Bu nedenle kendinize ve vücudunuza alışmak için önce zaman tanımanız lazım. Bunu yapmak için de her gün bir önceki günden bir dakika önce uyanmayı deneyin. Bu sayede zamanla istediğiniz saatte uyanmış olacaksınız.

Küçük kazançları keşfederek kendinizi motive edin

Sabahın 5’inde uyanmaya ihtiyacınız olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bunun sizin hayatınızda daha fazla zaman demek olduğunu biliyor ve eğer her sabah 8’de uyanıyorsanız birden 5’te uyanmaya başlamanız biraz gerçek dışı olacaktır. Bu nedenle uyanma saatinizi birden 8’den 5’e çekmek yerine aşama aşama kendinize 1’er saat önceden alıştırın. O bir saati keyifle geçirdikten sonra diğer bir saati elde etmeye bir adım daha yaklaşmış olursunuz.

Çevre baskısını uyanmak için kullanın

Beyninize bir görev verdiğinizde uyanmanız daha kolay olur. Bu nedenle en önemli toplantılarınızı sabah saatlerine koyun. Uyanmak için iyi bir nedeniniz olduğundan erken kalkmış ve zamanında işinizin başında olmuş olursunuz. Çevreye karşı duyduğunuz sorumluluğu lehinize çevirip ve bir süre sonra erken kalkmayı alışkanlık haline getirebilmeniz mümkün.

Ortamınızı uyanmaya uygun hale getirin

Eğer spor kıyafetleriniz varsa spor yapmak için bir eksiğiniz yok demektir ve yaparsınız. Bunu uyanmak için de kullanın. Çalar saatinizi ulaşamayacağınız bir uzaklığa koyabilirsiniz mesela. Sabah kalkar kalkmaz üzerinize geçireceğiniz sabahlığınızı yakın bir yere koyun.

Kendinize inanın

Ağzınızdan çıkan cümleler sizi siz yapar. Bu nedenle herkese sabah insanı olmadığınızı anlatıp durmayın. Bunun yerine sabahları erken kalkmayı sevdiğinizi söylemenizde fayda var.

KAYNAK: DOĞANBURDA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı