Ebru Gündeş'in başı büyük dertte! Reza Zarrab davasında ilerleyen süreçte...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, Reza Zarrab ve yakınlarının mal varlıklarına el konulması kararı alınmıştı. Ebru Gündeş, geçtiğimiz günlerde eşi Reza Zarrab'ın mallarına el konulma sürecini gerçekleştirdiği evlilik anlaşması vesilesiyle kurtulmuştu. Ancak, Ebru Gündeş'in başı ilerleyen süreçte derde girebileceği belirtiliyor.

Ebru Gündeş'in başı büyük dertte! Reza Zarrab davasında ilerleyen süreçte...
Ebru Gündeş'in başı büyük dertte! Reza Zarrab davasında ilerleyen süreçte...
GİRİŞ 18.12.2017 11:50 GÜNCELLEME 18.12.2017 11:51
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, Reza Zarrab ve yakınlarının mal varlıklarına el konulması kararı alındı. Mal varlığına el konulanlar listesi incelendiğinde Reza Zarrab’la birlikte 22 kişi daha olduğu tespit edildi. Fakat mal varlıklarına el konulan kişi listesinde dikkat çeken bir detaya gözler çevrildi. Mal varlığına el konulanlar listesinde Reza Zarrab’ın kızı Alara bulunurken, o listede Ebru Gündeş yer almadı.

Kısa bir süre önce eşi Rıza Sarraf'ın mallarına el konulmasıyla gündeme gelen ve bu el konulma sürecinden yaptığı evlilik anlaşması sayesinde kurtulduğu ileri sürülen Ebru Gündeş'in başı ilerleyen süreçte derde girebilir. Ebru Gündeş geride bıraktığımız günlerde bizzat Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan’a mesaj göndermiş ve eşinin Türkiye’ye zarar verebileceğini düşündüğünü ve ona güvenmediğini ifade etmişti.

EBRU GÜNDEŞ’İN MAL VARLIĞINA EL KONULMADI!

Rıza Zarrab'ın, Ebru Gündeş ile müşterek kızı Alara Sarraf'ın da aralarında bulunduğu 22 yakının mal varlıklarına el konulmasına ilişkin listede, resmi eşi Ebru Gündeş'in olmaması ise dikkat çekti.Listede olmamasının nedeninin, Gündeş'in evlendiği sırada Sarraf ile evlilik sözleşmesi yaptığı, kazançlarının ve malvarlıklarının ayrı olduğu, evliliklerinin de kağıt üzerinde devam etmesi nedeniyle el koyma kararı listesinde adının bulunmadığı belirtildi.

LİSTEDE EBRU GÜNDEŞ’İN ADI YOK!

Ancak kararın medyaya yansımasından kısa bir süre sonra mal varlığına el konulan 23 kişinin listesi de ortaya çıktı. Listenin başında Reza Zarrab'dan sonra kızı Alara yer alıyor. Ancak listede Ebru Gündeş'in adı yer almıyor. 

EBRU GÜNDEŞ MALLARINI KORUDU

Bu açıklamanın kısa süre sonrasında Zarrab’ın mallarına el konulması adına yasal süreç başlatılmış ancak Ebru Gündeş’in malları konu dışı bırakılmıştı. Bu durumun Gündeş’in yaptığı bir evlilik sözleşmesi sonrasında mümkün olduğu kısa süre sonra ortaya çıkmış olsa da süregelen polis soruşturmasında Ebru Gündeş’e de soru yada sorular yöneltileceği ortada.

SORUŞTURMA DERİNLEŞECEK...

Reza Zarrab’ın Miami’ye uçmadan önce ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlileriyle buluştuğu ve Amerika’ya girişte sorun yaşamayacağı yönünde güvence aldığı iddiaları şu anda konuşuluyor. Bu bilgiler her ne kadar iddia boyutunda olsa da soruşturmanın derinleşeceği ve Ebru Gündeş’in de ifadesine başvurulacağı görülüyor.

EBRU GÜNDEŞ’İN MAİLLERİ OKUNACAK!

Polisi soruşturma sürecinde işleyeceği yol şöyle olacak: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Zarrab hakkında açtığı soruşturmanın sadece mal varlığı üzerinden ilerlemesi yeterli değil. ABD'ye gidiş sürecinin de aydınlatılması gerekiyor. Eşi Ebru Gündeş, yakın korumaları ve avukatlarının vereceği bilgiler ile HTS kayıtları ve e-mail trafiği çarpıcı ilişkiler ağına ulaşılmasını sağlayabilir. Bu da Gündeş adının ilerleyen günlerde daha sık duyulmasını sağlayacak.