Serkan İnci'nin neden gözaltına alındığı belli oldu! Serkan İnci kimdir?

İnci Sözlük sitesi kurucusu olan Serkan İnci sabah saatlerinde gözaltına alındığını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Peki, Serkan İnci kimdir? Nereli ve kaç yaşındadır?

Serkan İnci'nin neden gözaltına alındığı belli oldu! Serkan İnci kimdir?
Serkan İnci'nin neden gözaltına alındığı belli oldu! Serkan İnci kimdir?
GİRİŞ 09.12.2017 11:06 GÜNCELLEME 09.12.2017 11:06

İnternet dünyasının en çok kullanıcıya sahip sitelerinden İnci Sözlük'ün kurucu ismi Serkan İnci gözaltına alındı. Sosyal medya hesabı twitter üzerinden gözaltı haberini veren Serkan İnci kimdir? Serkan İnci aslen nereli ve kaç yaşındadır?

SERKAN İNCİ GÖZALTINA ALINDI

Ünlü internet sitesi kurucusu Serkan İnci sabah saatlerinde gözaltına alındığını "Evden göz altına alındım, ifadeye gidiyoruz. Sabah 6, hayırdır inşallah bakalım" yazarak duyurdu. İnci'nin gözaltına alınması ile ilgili resmi kaynaklardan açıklama yapılmadı.

serkan inci

SERKAN İNCİ SERBEST BIRAKILDI

İnci Sözlük sitesi kurucu ismi Serkan İnci'nin gözaltına alınma nedeni belli oldu. İnci'nin gözaltına alınma nedeninin Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) yapılan şikayet sonucu olduğu öğrenildi. Serbest bırakılmasını da sosyal medya üzerinden duyuran İnci, 'kendisine fazla sorumluluk yükleyen insanların' şikayeti ile gözaltına alındığını belirtti. Kısa süre gözaltında tutulan Serkan İnci, kısa sürede serbest bırakıldı.

GÖZALTI NEDENİ HAKARET İÇERİKLİ TWEET

Serkan İnci'nin serbest bırakılmasının ardından, gözaltına alınmasının nedeni de ortaya çıktı. Galatasaray Spor Kulübü, 22 Ekim'de Fenerbahçe ile oynanan derbi maç öncesi, İnci'nin tribünde oluşturdukları koreografiye ilişkin sosyal medya hesabından "hakaret" içeren ifadeler kullandığını öne sürerek, şikayette bulundu.

Soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Serkan İnci hakkında ifade vermek için adliyeye gelmemesi üzerine gözaltı kararı çıkardı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü'nce gözaltına alınan İnci, ifade işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. İnci'nin emniyetteki ifadesinde "Öylesine yazılmış, bir anlamı olmayan bir tweet" dediği öğrenildi.

serkan inci

SERKAN İNCİ KİMDİR?

Serkan İnci, 15 Haziran 1987 İstanbul dünyaya gelmiştir. İnci Sözlük sitesinin kurucusu olan Serkan İnci Orhan Sinan Hamzaoğlu İlköğretim Okulu’ndan mezun olmuştur. Ailesi Selanik göçmeni olan Serkan İnci çocuk yaşlarda internet ve bilgisayar ile ilgilenmeye başlar ve ilk web sitesini 2002 yılında açar. İstanbul Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi’nden mezun olduktan sonra mühendis olmak isteyen Serkan İnci'nin bu hayali gerçekleşmez. 2009 yılında inci sözlük'ü kuran Serkan İnci buradan üne kavuştur. İnci Sözlük, Serkan İnci ve İsmail Alpen tarafından 19 Aralık 2009 tarihinde kurulan katılımcı sözlük tarzındaki ağ sayfasıdır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü