Ayla'nın kore gazisi Süleyman Dilbirliği'nin eşi de vefat etti! Nimet Dilbirliği kimdir?

Hikayesi Ayla filmine konu olan ve dün hayatını kaybeden Kore gazisi Süleyman Dilbirliği'nin eşi Nimet Dilbirliği de bugün hayatını kaybetti. İkisi son yolculuğuna birlikte uğurlanacak. Peki, Nimet Dilbirliği kimdir?

Ayla'nın kore gazisi Süleyman Dilbirliği'nin eşi de vefat etti! Nimet Dilbirliği kimdir?
Ayla'nın kore gazisi Süleyman Dilbirliği'nin eşi de vefat etti! Nimet Dilbirliği kimdir?
GİRİŞ 08.12.2017 13:43 GÜNCELLEME 08.12.2017 13:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hikayesi Ayla filmine konu olan ve dün hayatını kaybeden Kore Gazisi Emekli Astsubay Süleyman Dilbirliği'nin eşi Nimet Dilbirliği, eşinin ölümünden bir gün sonra bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Süleyman Dilbirliği, çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak dün son nefesini vermişti. Süleyman Dilbirliği'nin 65 yıllık hayat arkadaşı Nimet Dilbirliği'nin ölüm haberi üzerine cenazenin ikindi namazına ertelendiğini belirtti. 2 yıldır Alzheimer hastası olan Nimet Dilbirliği eşinin vefatından habersiz dün akşam evinde hayatını kaybetti. Nimet Dilbirliği ile "Astsubay Süleyman"ın 65 yıllık evli olduklarının bilgisine ulaşıldı.

nimet dilbirliği ile ilgili görsel sonucu

BİRLİKTE UĞURLANACAKLAR...

Bunun üzerine Süleyman Dilbirliği için bugün cuma namazının ardından düzenlenecek cenaze töreni ikindi vaktine ertelendi. Süleyman Dilbirliği'nin eşi Nimet Dilbirliği ile son yolculuğuna uğurlanacağı kaydedildi.

süleyman dilbirliği ile ilgili görsel sonucu

CENAZE TÖRENİ İKİNDİYE ERTELENDİ

AA'nın habeine göre, Bunun üzerine Süleyman Dilbirliği için bugün cuma namazının ardından düzenlenecek cenaze töreni de ikindi vaktine ertelendi. Süleyman ve Nimet Dilbirliği'nin cenazeleri ikindi vakti toprağa verilecek.

Astsubay Süleyman Dilbirliği, Kore Savaşı sırasında ailesini savaşta yitiren 5 yaşındaki bir kız çocuğunu sahiplenerek adını Ayla koymuş ve bu öyküsüyle "Ayla" filmine konu olmuştu.

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Dilbirliği, çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak dün hayatını kaybetmişti.

nimet dilbirliği ile ilgili görsel sonucu

GALA İPTAL!

Türkiye dışında Avrupa’da gösterime giren ‘Ayla’ filminin Almanya galası, savaşta ailesini yitiren Koreli Eunja Kim’i sahiplenen ve ismini Ayla koyan Kore Gazisi Süleyman Dilbirliği’nin yaşamını yitirmesi üzerine iptal edildi. Filmin oyuncuları ve Eunja Kim, bu haberin şokunu yaşarken bu sabah da eşi Süleyman Dilbirliği’nin acısına dayanamayan Nimet Dilbirliği’nin ölüm haberiyle sarsıldı. Ayla filmi Almanya başta olmak üzere Belçika, Avusturya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Danimarka, İsviçre ve Azerbaycan’da perşembe günü gösterime girdi. Almanya’da yapılacak gala için tüm hazırlıklar tamamlanırken uzun süredir tedavi gören Kore Gazisi Süleyman Dilbirliği yaşamını yitirdi. Gala iptal edildi, olayın şokunu yaşayan film ekibi cenaze için hazırlık yaparken bu kez Ayla’nın manevi annesi Süleyman Dilbirliği’nin eşi Nimet Dilbirliği’nin de ölüm haberi geldi.

İlgili resim

AYLA FİLMİ HAKKINDA...

Astsubay Süleyman Dilbirliği, Kore Savaşı sırasında ailesini savaşta yitiren 5 yaşındaki bir kız çocuğunu sahiplenerek adını Ayla koymuş ve bu öyküsüyle "Ayla" filmine konu olmuştu.

Film, 1950'lerde Kore Savaşı'na katılan Türk askerlerinden biri olan Astsubay Süleyman Dilbirliği ile savaşta öldürülmüş ailesinin yanında bulduğu ve Ayla adını verdiği Koreli küçük kızın sevgi ve umutla beslenen gerçek hikayesinden beyazperdeye taşındı.

Kahramanlarının hala hayatta olduğu 'Ayla' filmi zamansız, mekansız, dil-din ve ırk tanımadan vicdanın nasıl da gerçek bir sevgiyle insanları buluşturabileceğini ve savaşa rağmen gerçek insanlığın nasıl da birleştirici olabileceğini Türkiye insanının güçlü gönlü ve ruhunu yansıtan bir gözle anlatıyor.

Kore Savaşı sırasında, dünyanın öbür ucunda, anne ve babası ölmüş minik bir çocuğun hem Türkleri hem Güney Korelileri hem de Amerikalıları aynı duygularda, nasıl büyük bir içtenlikle buluşturduğunun hikayesini perdeye taşıyan Ayla, savaşın acı koşullarında, ismi gibi ay yüzlü Ayla ile ay yıldızlı bir askerin tarihe mal olmuş 65 yıllık hikayesini anlatıyor.

İlgili resim

YORUMLAR 4
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Olağanüstü.... Unutulmaz.... Hangi kelime anlatabilir: (:::: Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • Esra Kanat 5 yıl önce Şikayet Et
    Nur içinde uyusunlar.... Çok etkileyici bir hayat hikayesi. Çok şükür ki kavuştular Ayla'sıyla ölmeden önce... Ve Nimet hanımın Süleyman beye olan sevgisi... Sonsuz oldular...
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Film çok duygulu ve sürükleyiciydi. Beğenerek izledim.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Iste gercek es bu kadin simdikiler cit kirildim ayriliyorum evliligi yapiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri