Her yıl son maaşıyla yem alıyor...

Adıyaman'ın Esence Köyü Muhtarı Hasan Çelik (35), her yıl son maaşıyla yem satın alıp, 2 bin rakımlı dağlık alana yaban hayvanları için bırakıyor.

Her yıl son maaşıyla yem alıyor...
Her yıl son maaşıyla yem alıyor...
GİRİŞ 10.12.2017 12:50 GÜNCELLEME 10.12.2017 12:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Evli ve 3 çocuk babası Hasan Çelik, 2004 yılından bu yana kent merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Esence köyünün muhtarlığını yapıyor. Çelik, her yılın son maaşıyla yaban hayvanları için yem satın alıyor. Muhtar Çelik, aldığı yemleri, kar yağışının yoğun olduğu köyün çevresindeki 2 bin rakımlı dağlık alanda; keklik, tavşan, kurt ve sincap gibi hayvanların geçiş güzergahlarına bırakıp, beslenmelerini sağlıyor.

ARAZİ ARABALARIYLA YEMLEME YAPIYORLAR

Her yıl düzenli olarak aralık ayında 1 tona yakın yem satın aldığını belirten Çelik, "2004'ten beri muhtar olduğumdan bu yana her sene, rutin bir şekilde burada, doğa hayvanlarına yemleme yapıyorum. Keklik, sincap, tavşan ve dağ keçileri, genlikle kar yağdıktan sonra yiyecek bulamayabiliyor. Yüksek yerlere de arazi arabalarıyla arkadaşlarımızın yardımıyla yemleme yapıyoruz. Kendi bölgemizde bütün arkadaşlara tavsiye ederim. Benim bölgemde bahar olduğu zaman yoğun bir hayvan turu bulunmaktadır. Bu hayvanların bizim doğamızda faydası var" dedi.

Muhtar Çelik, hayvanlara şiddet uygulayanları da kınayarak, herkesin hayvanlara karşı daha duyarlı olması gerektiğini belirtti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • Sinan 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı.olsun eline ayagina saglık
    Cevapla
  • Zeynep1905 6 yıl önce Şikayet Et
    Hasan Çelik helal olsun sana
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!