TRT1 Gönül Dağı programı sunucusu Wilco van Herpen kimdir? Nerelidir?

TRT1 ekranlarında yayınlanan Gönül Dağı programında Başbakan Binali Yıldırım'ı konuk eden Wilco van Herpen kimdir? Türkiye'de yaptığı gezi-yemek programları ile adını duyuran Wilco van Herpen aslen nerelidir?

TRT1 Gönül Dağı programı sunucusu Wilco van Herpen kimdir? Nerelidir?
TRT1 Gönül Dağı programı sunucusu Wilco van Herpen kimdir? Nerelidir?
GİRİŞ 11.01.2018 13:39 GÜNCELLEME 11.01.2018 13:40

Dün akşam TRT 1 ekranlarında yayınlanan 'Gönül Dağı' programına konuk olan Başbakan Yıldırım, hayatına dair bilinmeyenleri izleyenlerle paylaştı. Gönül Dağı programı tanıtımında dikkat çeken otobüsün hikayesini anlatan Yıldırım, izleyenlere hiç bilinmeyen yönlerinden bahsetti. Programın sunuculuğu yapan gezi programları sunucusu Wilco van Herpen'in kim olduğu ise merak konusu oldu. Peki, TRT'den evvel farklı kanallarda da gezi, yemek programları hazırlayıp sunan Wilco van Herpen kimdir? Herpen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, Wilco van Herpen hakkında bilinmeyenler...

WİLCO VAN HERPEN KİMDİR?

1999 senesinde Türkiye'ye yaşamaya başlayan Wilco van Herpen, aşçılık, muhabirlik ve fotoğrafçılık ile ilgilenmektedir. Türk televizyonlarında program yapmaya İz TV'de Wilco'nun Karavanı adlı gezi programı ile başlayan Herpen, şimdi de Başbakan Binali Yıldırım'ı konuk ettiği Gönül Dağı adlı programla gündemde. Peki, Wilco van Herpen kimdir, nerelidir? İşte, ayrıntılar...

1963'te Hollanda'da dünyaya gelen Wilco van Herpen, baba mesleği olan aşçılık ile kariyer hayatına başlamıştır. Kısa bir süre sonra 1990'da fotoğrafçılığa başladı. Fotoğrafçılıkla ilgili bir okulda öğrenim görmeye başlamasına karşın, üçüncü yılında okuldan ayrıldı ve düğün fotoğraçısı olarak çalışmaya başladı.

Daha sonra Güney Afrika, Namibia ve Lesotho gibi ülkeleri gezdikten sonra tekrar Hollanda'ya dönerek bağımsız fotoğrafçı olarak kariyerine devam etti. Hollandalı basın organları için serbest foto muhabirliği yapan Herpen, 1995'teki Gazi Mahallesi olayları ile ilgili fotoğraflar çekti.

van Herpen, 1999 yılında tekrar Türkiye'ye gelerek İstanbul'da yaşamaya başladı. Ertesi yıl TRT'de "Kaçış Planı" adında bir program yaptı. 2001'deki ekonomik kriz sırasında görevine son verildi. 2003 yılında ise tv8'de "Wilco'nun Gözü" programını hazırladı. Daha sonra Hollanda devlet televizyonunun Türkiye temsilcisi oldu. Bu dönemde Beyoğlu'ndaki birkaç restoranda şef olarak da çalıştı.

Wilco van Herpen, 6 Şubat 2006'da yayın hayatına başlayan Türkiye'nin ilk belgesel kanalı İz TV'de Wilco'nun Karavanı adında programı hazırlamaya başladı. 2009'da ise TRT Avaz'da "Yabancı Değil" isimli programı da sundu.

2011'de ise NTV'de "Wilco'nun Seçimi" isimli programı da sundu. 2011 ihtibaren yine İZ tv'de "Wilco'yla Yaşasın Yemek" ve "2 Göz, 1 Şehir" isimli programlar sunuyor.

2007 yılında İstanbul Film Festivali'nde tanıştığı soprano Gonca Gürses ile evlendi. Çiftin 2008 yılında Şira adında dünyaya gelen bir kız çocukları vardır. Zekeriyaköy'de yaşamaktadır. 

WİLCO KENDİNİ ŞU SATIRLARLA ANLATIYOR...

"Ben izleyicilerimle Türkiye’nin sırlarını paylaşıyorum. Eski ustalar, lezzetli yemekler, değerli fotoğraf sanatçıları, tarihi yerler,vs. Bu harika yerleri nerede bulabilecekleri, bu muhteşem lezzetteki yemekleri nerede yiyebilecekleri programımda cevapladığım sorulardan sadece birkaçı. Bütün bunları ön yargısız,açık görüşlü bir bakış açısı ve yaşam tarzı ile yapıyorum. Ben insanları seviyor ve saygı duyuyorum; onlara kamera önünde bana kendi hikayelerini anlattırmaya çalışıyorum.

Bugüne kadar, birçok insanın yapmayı hayal ettiği birçok şey yaptım: Dalış, kaya tırmanışı, fotoğraf çekmek, Türkiye’nin en iyi ve lezzetli yemeklerini yemek, ülkenin tarihi ve doğal en güzel yerlerini gezmek ve görmek ki bu liste bu şekilde uzar gider. Kısaca: Türkiye muhteşem, büyüleyici güzellikte bir ülke ve ben televizyon programlarımın yardımıyla bu ülkenin zenginliklerine biraz da olsa katkıda bulunabildiğim için çok mutluyum.

Buradan, bir şekilde çalışmalarıma katkısı olmuş herkese ve tabii ki izleyicilerime teşekkür etmek istiyorum. Hepiniz harika insanlarsınız. Sevgilerimle..."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı