Rüyada adam öldürmek ne anlama gelir? Rüyada birini öldürmenin tabiri

Çoğu zaman bilinç altının tezahürü olarak bunun yanında mesaj verdiğine de inanılan rüyaların en korkunçlarından biri cinayet işlemektir. Peki, rüya sahibini sıkıntıya sokacak rüyalardan olan rüyada adam öldürmek nasıl tabir edilir? Rüyada birini öldürmenin anlamı nedir? İşte, ayrıntılı rüya tabiri...

Rüyada adam öldürmek ne anlama gelir? Rüyada birini öldürmenin tabiri
Rüyada adam öldürmek ne anlama gelir? Rüyada birini öldürmenin tabiri
GİRİŞ 25.12.2019 08:07 GÜNCELLEME 20.03.2021 15:05
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Hiç kimsenin görmek istemeyeceği rüyalardan olan rüyada adam öldürmenin anlamı beklendiği üzere pek de hayırlı değildir. Rüyada suç işlediğini gören rüya sahibinin iş hayatında ve sosyal hayatında bir takım sıkıntılar onu bekliyordur. Kişinin rüyasındaki bu hiddeti gerçek hayatından yansımasıdır. Öfkeli ve fevri hareket eden rüya sahibi çevresindekilere vereceği bu zarardan dönmek için sakinleşmenin yollarını aramalıdır. Peki, farklı durum ve şartlara göre rüyada birini öldürmenin tabiri nedir? Rüyada silahla ve ya boğazlayarak adam öldürmenin anlamı nedir? İşte, rüyada adam öldürmenin ayrıntılı tabiri...

Rüyada birini öldürmek

Rüyasında birinin canına kıydığını gören kişi için büyük imtihan vardır. Çevresindekilere, yakınlarına ve ailesine zarar vermemek için temkinli olmalı ve öfkesini kontrol altında tutmalıdır. Aksi takdirde büyük kayıplar yakın olabilir. Diğer bir yandan rüyada birini öldüren kişinin, Allah yolunu terk edeceği, insanlar tarafından onaylanmayan ve gençlere kötü örnek oluşturacak işlere gireceği ve kötü bir kişi olup herkesi korkutarak para kazanacağı şeklinde yorum getirir. 

Dini rüya tabirine göre rüyada adam öldürmek

Üzüntü ve dertlerin son bularak İslama ve kurana yönelmeye, rüyada kendini öldürmek, günahlarından arınarak tövbe etmeye, birini boğazlayarak öldürmek, hayırlı mal ve mülk elde etmeye, rüyada savaşta öldüğünü görmek, şehadete edip dünyalık mal elde etmeye yorumlanır.

Rüyada Adam Öldürmek

Rüyada silahla adam öldürmek

Rüyada silahla adam öldürmek, genel tabirden farklı şekilde yorumlanır. Rüyasında silahla adam öldürdüğünü gören kimse, başındaki beladan eş dost yardımıyla kurtularak refaha erer. 

Rüyada bıçakla adam öldürmek

İş hayatında ya da eğitim hayatında çok sıkıntılı bir döneme girileceğine, geri dönüşü olmayan bir hata yapılacağına ve çok büyük bir pişmanlık duyulacağına yorulur. Bu nedenle rüya sahibinin bir an evvel durumun farkına varması ve kendini değiştirme yoluna gitmesi gerekir. 

Rüyada kılıçla adam öldürmek

Eski bir olaydan ötürü kardeşler arasında soğuk rüzgârlar eseceğine, ağız tadını bozacak ve arkadaşlar arasında büyük bir tartışmaya sebep olacak bir işe evet denileceğine, yapılan hatalar yüzünden elde bulunan fırsatların teker teker uçup gideceğine ve para kazanmak için verilen mücadelenin fiyaskoyla sonuçlanacağına delalettir. 

Rüyada birini boğarak öldürmek

Yardım yapmayı seven, insanların duasını kazanan, maddiyatın yanı sıra maneviyata daha çok önem veren, hayatının büyük bölümünü ibadetle geçiren, Mevlanın makbul kulları arasına girmiş iyi niyetli temiz insanlara yorulur. Rüyasında birini boğarak öldüren kimse, hayırlı bir işe girerek, kısmetli bir evliliğin olmasına vesile olur. Ailesinin vermiş olduğu destek sayesinde büyük başarılı işlere imza atar.

Rüyada adam öldürmek ve kaçmak

Rüya sahibinin aile hayatında büyük problemler yaşayacak olmasına işaret eder. Karşılaşılan kötü bir durumun ya da olayın, aile hayatını çok kötü etkileyeceğine, endişe duyulan bir hastalığın aile bireylerinden birinde baş göstereceğine ve çok üzüntülü günlerin yaklaşmakta olduğuna yorumlanır.

Rüyada adam öldürdüğünün gizlemek

Uzun bir zaman boyunca hem aile bireylerine hem iş arkadaşlarına endişe verecek bir durum yaşanacağına, zararlı bir alışkanlığa başlanacağına, bu kötü durumların üst üste gelmesi sebebiyle çok büyük bir vicdan muhasebesine gidileceğine ve yapılan bir hata varsa telafi edilmeye çalışılacağına ancak bir türlü sorunun bulunamayacağına yorulur.

Rüyada adam öldürmek ve gömmek

Başka insanlarca bilinmesi rüyayı gören kişiyi çok zor durumda bırakacak bir sırrın açığa çıkmaması için gereken ne varsa yapılacağı, eski arkadaşlardan yardım isteneceği ve bu şekilde sorunların bir nebze de olsa uzaklaştırılacağı anlamına gelir.

Rüyada yanlışlıkla adam öldürmek

Sorumsuz davranışlar sergileyen bir akrabanın yol açacağı kötü durumlardan ötürü beklenmeyen bir olay yaşanacağına, bu olay yüzünden komşular ve bazı akrabalarla tartışılacağına, iş dünyasında haksızlığa uğranacağına, zor durumda kalınacağına ve eşler arasında soğuk rüzgarlar eseceğine yorulur.

Rüyada adam öldürdüğünü itiraf etmek

Oldukça hayırlı şekilde yorumlanır. Sıkıntılı bir durumdan kurtulmaya, işleri yoluna sokmaya, dertlerden ve sıkıntılardan kurtulmaya, eğitim hayatında yeni bir sayfa açmaya, uzun sürecek bir ilişkiye başlamaya, yardım edilen kişilerden bol bol hayır duası almaya, kendi işinin başına geçmeye ve evlilik yolunda adım atmak şeklinde yorumlanır. 

Rüyada İnsan Öldürmek

İhya rüya tabirlerine göre, rüyada adam öldürmek;

Bir kimseyi öldürmek günah işlemeye yahut korku ve kederden kurtulmaya ya da namazı terk etmeye,

Kendini öldürmek bir daha bozmamak üzere tövbe etmeye ve hayra erişmeye,
Öldürüldüğünü görmek uzun ömre, çeşitli hayırlara ve mala, öldüreni biliyorsa düşmanına galip gelmeye,

Birini boğazlamak o kimseye zulmetmeye,

birini boğazlamaksızın öldürmek, ölen kimse için hayır ve mala,

Birini öldürdüğünü itiraf ettiğini görmek rütbe ve makama,

çocuğunu öldürmek rızka nail olmaya,

Savaşta öldüğünü görmek şehadete yahut dünyalığa delalet eder.

Molla Cami'nin yorumuna göre ise; 

"Rüyada bir kimseyi öldürmek, günah işlemeye işarettir.Rüyada kendi kendisini öldürdüğünü gören kimse "Tövbe-i nasuh" ile tövbe eder. Rüyada bir insan öldürdüğünü gören kimse büyük günah işler.Bir kimse rüyada öldürüldüğünü görse, o kimsenin Ömrünün uzun olmasına ve çeşitli kabilelerden çok hayra ve mala nail olmasına işarettir.Bir kimse rüyada, kesmeksizin bir kimseyi öldürdüğünü görse, öldürülene hayır ve mal isabet eder. Rüyada boğazlamak, zulümdür.

Rüyada birisini öldürdüğünü gören kimse "Sen bir de adam öldürmüştün de biz seni o kandan kurtarmıştık"(Taha suresi. a.40) mealindeki ayet gereğince, korku ve kederden kurtulur.Rüyada kendisini öldürdüğünü gören kimse, hayra erişir.Bir kimse, rüyada öldüreni bilmediği halde öldürüldüğünü görse, dinini ihmal eder. Eğer katilini bilirse, düşmanına galip gelir ve katilinden intikamını alır.Bir kimse rüyada bir adamı öldürdüğünü ve şah damarından kan aktığını görse, maktulün, katilin dilinden hoşlanmayacağı bir şeye düşmesine işarettir. Bazı tabirciler de maktul, katil tarafından bir hayır ve menfaat gelir, şeklinde yorumlamışlardır. Bir kimse rüyada kasden ve haksız olarak bir kimseyi öldürdüğünü görse, o kimsenin günahkar olduğuna işarettir. Bazı tabirciler de birisini öldürdüğünü gören kimse, namazın faziletini inkar eder veya onu terkeder, demişlerdir.Rüyada kendi çocuğunu öldürdüğünü gören kimse, rızka erişir.Bir kimse rüyada iki yüz kişiyi öldürdüğünü görse, o kimsenin iki yüz dirhem olan borcu ödenir. Üzüntü ve kederi giderilir.Savaşta öldüğünü gören kimse, şahitlik yapmak arzusunda ise şahitliği kabul edilir. Bazen de o kimse, birçok dünyalığa ve zahiri nimetlere erişir."

Rüyada adam öldürmenin psikolojik yorumu;

Vücut sağlığının bozulması ile birlikte psikoloji ve dolayısıyla rüyaların da bazen rayından çıktığı doğrudur. Bazen kişinin yakın zaman içinde yaşadığı ve psikolojik sorunlarla uğraşmasına sebep olan olayların birikmesi ile birlikte deyim yerindeyse su yüzüne çıkan bu rüyanın es geçilmemesi ve görüldüğü zaman başka konularda da mesaj verdiği unutulmamalıdır. Borçlarını ödeyememek, sağlık sorunları ile boğuşmak ya da aile içinde bazı tartışmalar yaşamak yüzünden bozulan moralle birlikte rüyaların da bozulacağına, ruhsal duruma ve motivasyona bağlı olarak farklı bir hale bürüneceği, aynı zamanda kişinin korktuğu bir durumla birlikte görüneceği şeklinde bir açıklama getirilebilir. 

YORUMLAR 9
  • worldstar 3 yıl önce Şikayet Et
    bən sadece kəndimi o cani insandan korumak için onu öldürdüm .
    Cevapla
  • ırotör 2 yıl önce Şikayet Et
    Bende aynı şekilde bir rüya gördüm
    Cevapla
  • Said 3 yıl önce Şikayet Et
    Rüyamda ceza evinde adam ölduryodum bıçakla
    Cevapla
  • Deniz Silvan 3 yıl önce Şikayet Et
    Rüyamda gözümün önünde bir adam 2kisi öldürdü adamı tanımadığım
    Cevapla
  • zeyzey 4 yıl önce Şikayet Et
    rüyamda biz 20 kişi bi takımdık gruptuk müttefiktik yani daha sonra karşı takımı( düşmanımız) uyurlarken bulup bıçaklıyorduk daha sonra da birbirimizi alkışlıyorduk
    Cevapla
  • deniz 4 yıl önce Şikayet Et
    rüyamda geçmişte beni taciz eden kişiyi öldürüp gülmüştüm daha sonra ise cesedini denize atmıştım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!