Kevser Suresinin faziletleri nelerdir? Kevser Suresi okunuşu ve anlamı...

Kevser Suresi adını ilk ayette yer alan ve bol nimet anlamına gelen Kevser sözcüğünden almıştır. Kur'an-ı Kerim'in en kısa surelerinden biri olan Kevser suresi, müşriklerin Peygamber Efendimiz (sav)'e yaptıkları çeşitli kötülüklere karşı teselli amaçlı gönderilip, çeşitli vaatlerde bulunulmuştur. Peki Kevser Suresi nasıl ezberlenir?

Kevser Suresinin faziletleri nelerdir? Kevser Suresi okunuşu ve anlamı...
Kevser Suresinin faziletleri nelerdir? Kevser Suresi okunuşu ve anlamı...
GİRİŞ 05.04.2022 10:39 GÜNCELLEME 05.04.2022 10:39
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Kevser Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 108. suresidir. 3 ayetten oluşur.

Kevser Suresi, Mushaftaki sıraya göre yüz sekizinci, iniş sırasına göre on beşinci sûredir. Âdiyât sûresinden sonra Tekâsür sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Medine’de indiğine dair rivayetler de vardır. Adını, ilk ayetin sonunda yer alan ve genel olarak “çok hayır” anlamına gelen “kevser” kelimesinden alır. Kevser Suresinde Hz. Muhammed (sav)'e dünya ve âhirette verilen nimetlerden bahsedilmekte, kendisine Allah’a kulluk etmesi ve kurban kesmesi emredilmektedir. Ayrıca ona düşmanlık edenler kınanmaktadır.

Kevser Suresi Arapça Okunuşu

kevser suresi

Bismillahirrahmânirrahîm.

  1. İnnâ a'taynâkel kevser

  2. Fesalli lirabbike venhar

  3. İnne şânieke hüvel'ebter

Kevser Suresi Türkçe Meali

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.

  1. Muhakkak Biz, sana Kevseri'i verdik.

  2. Sen de Rabbin için namaz kıl ve kurban kes!

  3. Doğrusu sana kin besleyendir soyu kesik olan!

Peygamber Efendimiz (s.a.s)'a  Göre Kevser Suresi Faziletleri

Kim Kevser suresini okursa, Allah-u Teala ona cennet nehirlerinden su içirir. Kulların her bir kurban bayramı gününde kesmiş oldukları her kurban veya Allah’a manen yaklaşmak için kesilen nafile kurbanların sayısınca kendisine on hasene yazılır.

Kevser Suresinin Faziletleri Nelerdir?

  • Her gün okumak, hısımların kimini engeller.

  • Sabah istediği saatte uyanmak isteyen, yatmadan önce 3 kere okursa, maksadı hasıl olur.

  • Allah’u Teâlâ buyuruyor ki: “İzzetime yemin ederim ki, Kevser suresini kim inanarak ve sevabını umarak okursa, onu affederim.”

  • Her kim Cuma gecesi 1000 defa bu sure 100 defa da Salavatı Şerife getirir de yatarsa, o gece Rasûlullah Efendimiz (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)’i rüyada görür.

  • Bu sureyi üzerinde taşıyan kişi, her türlü kötülüklere karşı güvenceye alınır.

  • Bu sure hakkında Îmâmü’t-Temîmî diyor ki: “Her kim bu sureyi okumaya devam ederse kalbi yumuşar, Rabbine huşu içinde ibadet eder.

Kevser Suresi Neden İndirilmiştir?

Bu mübarek Kevser Suresi'nin iniş sebebi hakkında şöyle deniliyor: Peygamber Efendi'mizin muhterem oğlu Hz. Kasım vefat edince '' As ibn-i Vail'' dedi ki: ''Hz. Muhammed Mustafa'nın nesli artık kesildi. ''ebter'' (anılmaktan mahrum) kaldı.''O ve diğer müşrikler, erkek evlat sahibi olmamayı bir kusur sayarak bununla insanları Peygamber Efendi'mize tabi olmaktan men etmek istiyorlardı.

İşte bu kafirlerin böyle batıl düşüncelerini reddetmek için Kevser Suresi nazil olmuştur. Kısa bir sure olmasına rağmen pek çok hakikatlere işaret etmiştir. Peygamber Efendi'mizin ilahi korumaya mazhar ve birçok nimetlere nail olduğunu beyan etmiş, ona tabi olanların kurtuluş ve selamete ereceklerini, muhalefette bulunanların da Allah-u Teala'nın kahrına uğrayacaklarını ifade etmiştir.

Kevser Suresi Nasıl Ezberlenir?

Kuran-ı Kerim'in en kısa surelerinden biri olan Kevser Suresini ezberlemek oldukça kolaydır. Gün için 3-4 defa okumak ezberlemeyi kolaylaştıracağı gibi okurken dinlemek de daha hızlı ezberlemeye yardımcı olur. 

YORUMLAR 16
  • Azize 1 yıl önce Şikayet Et
    Kevseri suresinin anlamını oxuyub dərk etdikcə bir çok batil inanclarla hayatini butlara baglayan insanlarin axireti .... Allah sən bizləri hidayət et. Şükürlər olsun sənə. Ecmain Allah
    Cevapla
  • EGE TUTUMLU 3 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel bir sure
    Cevapla
  • yağmur 4 yıl önce Şikayet Et
    1000 kere okumak bir başarı ister abicim
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar, lütfen Kevser suresini içinizden okuyabildiğiniz kadar okuyun, hem sevap hem de Hz. Muhammed'i (s.a.v.) görebilirsiniz.
    Cevapla
  • sevda buluş 5 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel
    Cevapla
  • Gamze 4 yıl önce Şikayet Et
    Cok guzel bir sure
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi