Rüyada ayet görmek ne anlama gelir? Rüyada ayet-i kerime görmenin tabiri

Rüyada ayet okumak ne anlama gelir? Rüyada ayet görmek, genel manasıyla hayırlı bir ömür sürmeye işaret eder. Ancak tabir rüyada ayet okumak, rüyada ayet dinlemek, rüyada ayet meali görmek vs. durumlarda farklı şekillerde yorumlanır. Yaygın manasıyla ilme, fazilete ve hayra işaret eden rüyada ayet görmenin ayrıntılı tabiri

Rüyada ayet görmek ne anlama gelir? Rüyada ayet-i kerime görmenin tabiri
Rüyada ayet görmek ne anlama gelir? Rüyada ayet-i kerime görmenin tabiri
GİRİŞ 05.04.2019 16:01 GÜNCELLEME 05.04.2019 16:02
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rüyasında ayet gören kimsenin,ömrü boyunca hayır üzere olacağı, temiz kalbi ile hareket edeceği söylenmektedir. Eğer bu rüyayı gören kişinin çok arzu ettiği bir durum varsa, bu iş onun halis niyeti neticesinde vücut bulur. Rüyada ayet görmek sıkıntı içinde olanın ferahlayacağı, özlem çekenin vuslata ereceğine yorumlanır. Aynı zamanda rüyada ayet görmek bolluk, bereket, zenginlik ve huzur manaları da taşır. Peki, rüyada ayet görmenin yanı sıra daha özelde rüyada ayet okumak, rüyada ayet meali görmek, rüyada ayet dinlemek, rüyada kur'an yazısı görmek vs. ne anlama gelir? İşte, rüyada ayet görmenin ayrıntılı tabiri...

Rüyada ayet görmek; herkese nasip olmayacak hayırlı bir rüya olarak tabir edilir. Rüyasında ayet gören kişinin hayırlı bir haberle sevince erişeceği söylenirken, etrafının daima hayırlı insanlarla beraber olacağına işaret eder. Bunun yanında Allah katında yedi kat göğe yükseleceği kadar makbul olacak bir sadaka vereceğine ya da sevap işleyeceğine tabir edilir. 

 

 

Rüyada ayet dinlemek; bu rüyayı gören kişi zorluklara karşı sabır ve tevekkül gösterme yetisine sahip olacaktır. Rüyasında ayet dinleyen kimse, rabbine şükür içinde olacak ve bu sayede dilediği hayra ulaşacaktır. 

Rüyada ayet meali görmek; manevi duyguları ön planda tutmaya ve huşu içinde bir hayat sürdürmeye, şükür sahibi olmaya, halinden hoşnut olacağı, şeklinde tabir edilir.

Rüyada ayet okuduğunu görmek; Allah'ın kelamını rüyasında okuduğunu gören kimse, müjdeli bir haber alır. Aynı zamanda Allah'ın lütfuna nail olmaya işaret eden bu rüya, rüya sahibi için büyük ve faziletli bir mutluluk demektir. 

Rüyasında Kur'an okuduğunu gören kimse; dert ve korkularından arınır; mevki atlar ve maddi manevi zenginliğe erişir. 

Rüyada Ayet-el kürsî okuduğunu görmek; rüyasında ayetel kürsi okuyan kişinin dini bilgiler ile donanacağı söylenir. Dini mevzularda engin bilgiler edinen rüya sahibi, insanlara vaaz verecek kadar donanım sahibi olacaktır. Kendisini dine ve insanlara adayan rüya sahibi, tebliğ faaliyetleri içinde olacaktır. 

Rüyada Bakara Suresini okuduğunu görmek;  rüya sahibini güzel günlerin ve işlerin beklediğine işaret eder. Kişi her türlü kötülükle sınansa da hayrı elden bırakmayacak ve emin şekilde adım atacaktır. 

Rüyada Nisa Suresi okuduğunu görmek; gaflete düşerek hata yapacak olan rüya sahibinin bu hatadan pişman olarak ve af dileyerek döneceği, sonunda ise Allah rızasını kazanacağı söylenir. 

Rüyada Al-i İmran Suresini okumak; büyük bir sınav verecek olan rüya sahibinin yaptığı hatalardan döneceğine ve gösterdiği sabra binaen feraha kavuşacağına işaret eder. 

Rüyada Yasin Suresi okumak; rüya sahibinin arzularına kavuşacağına ve maddi konulardan yana sıkıntı çekmeyeceğine işaret eder. Sevdikleri ile beraber uzun bir ömre erişecek olan rüya sahibi, manevi anlamda dolu ve ibadetlerini daima yerine getiren hayırlı bir kul olma yolunda ilerleyecektir. 

Rüyada ayet görmek Diyanet tabiri

İmam-ı Nablusi'nin yorumuna göre: Rüyada âyet okunması veya okuyanın görülmesi değişik şekillerde yorumlanır. Rüyada okunduğu görülen âyet rahmet âyeti ise ve okuyan da ölü birisi ise; o okuyan kişinin Allah'ın rahmetinde olduğuna, yani âhiretteki yerinin iyi olduğuna, eğer okunduğu görülen âyet azap âyeti ise; okuyan kimsenin azap içinde olduğuna eğer okunan âyet korkutucu nitelikte bir âyet ise; rüyayı gören kişi de halen hayatta yaşıyor ise; bu kimsenin kötü şeylerden sakınması gerektiğine, eğer rüyayı gören kimse müjde veren âyeti okuduğunu veya okunduğunu gördüyse; bu kimsenin hayırla müjdelenmesine delalet eder. Rüyanızda rahmet (nimet) haber veren âyeti okuduğunuzu, azap haber veren âyete geldiğinizde okuma kabiliyetinizi kaybedip zorlandığınızı görmeniz; ferahlığa kavuşacağınıza, bunun aksini görmeniz halinde sıkıntı içinde kalacağınıza delalet etmektedir.

YORUMLAR 4
  • Mehemmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Salam ruyamda su başinda Qurani kerimden yazili bir ayet gordum tam yadimda deyil gorem bu ne demekdir
    Cevapla
  • ramazan 5 yıl önce Şikayet Et
    rüyamda fatiha suresi kulfu okumak ne anlama gelir
    Cevapla
  • fatma 4 yıl önce Şikayet Et
    Fatma
    Cevapla
  • zilha yasar 5 yıl önce Şikayet Et
    ruyamda kuran âyeti gösterdiler okumam icin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı