Rüyada ateş görmenin anlamı nedir? İyiye mi yorumlanır kötüye mi yorumlanır?

Rüyada ateş görmek ne anlama gelir? Rüyada ateş görmenin anlamı nasıl yorumlanır? Rüyada ateş söndürmek, ateş yakmak, alev görmenin anlamı nedir? Rüyada görülen ateş iyiye mi kötüye mi yorumlanır? Rüyada ateş görmenin ayrıntılı tabiri haberimizde...

Rüyada ateş görmenin anlamı nedir? İyiye mi yorumlanır kötüye mi yorumlanır?
Rüyada ateş görmenin anlamı nedir? İyiye mi yorumlanır kötüye mi yorumlanır?
GİRİŞ 04.01.2019 14:58 GÜNCELLEME 21.03.2021 17:10
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Rüyada alev görmek genellikle aniden gelen bir haber şeklinde yorumlanırken, rüyada ateş türevi şeyler görmek hem hayra hem şerre yorumlanmıştır. Birçok farklı yorumu içeren bu rüyanın tabiri görülme şekline göre de değişiklik göstermektedir. Peki, rüyada alev görmek nasıl tabir edilir? Rüyada ateş yakmak, ateş söndürmek, yangın görmek, harlı alev görmek ve daha birçok durumda rüyada ateş görmenin tabiri sıkça araştırılıyor. İşte, rüyada ateş görmenin farklı durumlara göre tabiri...

Rüyada ateş görmek; ateş ilk bakışta kötülük alameti gibi gelse de rüyada ateş görmek başı kötü olan bir işin zamanla düzeleceği manası taşır. Bir başka yoruma göre de aniden gelen ve şaşırtan bir habere işaret eden rüyada ateş görmek rüya sahibi için ilahi bir uyarıdır. Rüya sahibinin dua ve tövbe içinde olması önerilir. Rüyada ateş görmek, müjde, korku, harp, azap, hapis, zarar, günah ve bereket şeklinde yorumlanır. 

Rüyada ateş gören kişi; iyi bir kimse ise, alınacak olan iyi habere bolluk ve berekete işarettir. Ancak kötü bir kimse ise, yapılan bir kötülükten dolayı ömür boyunca azap çekmeye işarettir.

Bunun yanında rüyada ateş görmek, kişinin ruh hali ile de ilişkilidir. Rüyasında ateş gören kişinin duygu, düşünce ve davranışlarında değişiklikler meydana gelir. Rüyada görülen ateşin sembolik anlamı ani değişimler, hayatın hızlı akması vb. durumlardır.  

Rüyada Ateş Görmek

Rüyada alev görmek; beklenmedik gelişmelere işaret eder. Küçük bir sermayeyle girilen işin bir anda büyümesi şeklinde yorumlanır. Hiç tahmin edilmeyen bir haberle karşılaşmak ve çok şaşırmak anlamındadır. Diğer bir yandan çok çaba gösterilse dahi sonuç vermeyen bir işin sonucunun sabredilirse hayır getireceğine yorulur. 

Rüyada ateş yakmak; rüyasında ateş yaktığını gören kişi, hem özel hem de iş hayatından sağlam temeller atar. Dış etkenlerden zarar görmeden atılacak olan bu temel uzun ömürlü oluşumlara işaret eder. 

Rüyada ateş söndürmek; rüya sahibinin başlayan ve dallanıp budaklanan bir tartışmaya daha başından müdahale ederek çözmesine işaret eder. Başka bir tabire göre ise rüyada alev söndürmek dini bağlılığın azalması anlamı taşır. 

Rüyada harlı ateş, alev topu görmek; bir türlü sonu gelmeyecek mal mülk şeklinde yorumlanır. Rüyasında alev topu gören kimse, büyük bir mirasa erişecektir. İstediğinden çok daha fazla dünya nimetine sahip olacaktır.  Öte yandan rüyasında harlı alev gören kimse, iş hayatında uzun süredir çektiği sıkıntıları aşacak ve maddi yönden de iyi bir sonuca ulaşacaktır. 

Rüyada yangın görmek; destek ile bir işe girmeye ve bu işten müjdeli bir haber almaya yorumlanır.  

Rüyada ateşe girmek, ateş üstünde yürümek; Rüya sahibinin rakiplerine karşı büyük bir galibiyet kazanacağına işaret eder. 

Rüyada evin yanması; rüyasında evinin yandığını gören kimse bazı sıkıntılar yaşayacaktır. Evde yangın sonrası is görülmemesi ile hane halkından birinin umre ziyaretinde bulunacağına işaret eder. 

Rüyada ateşten yanmak; bir sıkıntı yaşayan ve bunu önemsemeyen rüya sahibinin yataklara düşmesine hatta bir operasyon geçirmesine işaret eder. Başka bir yoruma göre rüya sahibinin davranışlarından rahatsız olan yakınlarının ondan uzaklaşmasına ve yalnız başına kalmasına yorumlanır. 

Rüyada Ateşte Yanmak

RÜYADA ATEŞ GÖRMENİN DİNİ TABİRİ

Danyâl (a.s.)'ın yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında dumansız ateş görmesi; o kimsenin devlet başkanına yaklaşacağına, durgun olan işlerinin açılacağına ve zor olan işlerinin de kolaylaşacağına işaret eder Kişinin rüyasında kendisini ateşe attığını ve fakat yanmadığını görmesi; devlet tarafından zulme uğrayacağına delalet eder.

Bir kimsenin kış gününde ateşte ısındığını görmesi; cennete gireceğine, ateşe girip azap gördüğünü görmesi; malından zarar edeceğine veya cehenneme girmesine sebep olacak bir günah işleyeceğine yorumlanır Bir kimsenin rüyasında insanların alevli ateşin başında toplandığını görse; o insanların bolluğa ve bereketli bir duruma kavuşacaklarına delalet eder.

Rüyasında ateş üzerinde et kızarttığını gören kimse; insanların gıybet etmelerine sebep olacak bir iş işleyeceğine veya kendisinin dedikoducu olacağına işaret eder. Elinde yanmış ateş gören kimse; devletten yardım görür.

Bir tüccar rüyasında dükkânının yandığını ve içinde bulunan eşyalarının kül olduğunu görmesi; malını aşırı fiyatla satıp halkı aldattığına, evinde yangın çıktığını gören kimsenin; malları zorbalar tarafından yağma edileceğine, elbisesinin yandığını gören kimsenin, akrabaları ve yakınları ile arasının açılacağına ya da malının zayi olmasından dolayı canının sıkılacağına yorumlanır. 

Câbiru'l-Mağribî'nin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında gördüğü ateşte eğer alev yoksa; düşmanlık ve dâvaya, eğer alev varsa hastalık yüzünden sıkıntı çekmeye, yerin altından üstüne ve oradan göğe ateşin yükseldiğinin görülmesi; o beldenin insanlarının Allah'a isyan edeceklerine, ateşin bir yerden başka bir yere yayıldığını fakat hiçbir zarar vermediğinin görülmesi; rüyayı gören kimsenin menfaat göreceğine ve eğer fakir ise zengin olacağına delalet eder. Rüyanızda gökten yağmur gibi ateş yağdığını görmeniz; başka mil­letler tarafından o rüyanın görüldüğü belde halkına savaş açılacağına ve savaş nedeniyle orada birçok insanların öleceğine işaret eder. 

YORUMLAR 7
  • Sinem 1 yıl önce Şikayet Et
    Rüyamda gorumcemin ateşin içinde gördüm saçları yanmış baskabiryeri yanmamisti
    Cevapla
  • şenay 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben ruyamda yananan ateşi sönduruyordum ama bir turlu sönmuyordu cevabını alabilirmiyim tşk
    Cevapla
  • adile 4 yıl önce Şikayet Et
    ben annem kız kardeşim ve çocuklarım biçilmiş frez tarlasinda yangına maruz kaldıkları hepimiz kaçtım annemkacamadi yandı ben dönüp onu kurtarmaya çalıştığımda o sırada yağmur yağdı annem yatmış halde şunları içinde kaldı ben başında çok ağladım
    Cevapla
  • Peri zde 5 yıl önce Şikayet Et
    Selamın aleyküm ben rüyamda bir ormanın yandığını gördüm alev alev sonunda söndürdü Hagirmıdır
    Cevapla
  • Dönüş 5 yıl önce Şikayet Et
    Birinin yanan ateşe demir attığını görmek ne anlama gelir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı