2018 Tunceli Ramazan Bayramı namazı sabah saat kaçta kılınacak?

Diyanet günlerdir beklenen Tunceli bayram namazı saatini açıkladı. 15 Haziran cuma günü itibariyle Müslümanlar tarafından kılınacak olan 2018 Bayram namazı saatlerini öğrenmek için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz. İşte Trabzon Ramazan Bayramı namazının kılınış saati…

2018 Tunceli Ramazan Bayramı namazı sabah saat kaçta kılınacak?
2018 Tunceli Ramazan Bayramı namazı sabah saat kaçta kılınacak?
GİRİŞ 15.06.2018 02:34 GÜNCELLEME 15.06.2018 02:34

Kadir Gecesini'de içinde bulunduran 11 ayın sultanı Ramazan ayının bitmesiyle birlikte Ramazan Bayramı büyük bir coşku ile kutlanacak. Günlerdir bayramı sabırsızlıkla bekleyenler şimdide bayram namazı saatini araştırmaya başladı. Diyanet ise Tunceli bayram namazı saatini açıkladı. Müslümanlar arasındaki birlik ve beraberliğin güzel bir göstergesi olarak bayramların birinci günü, kuşluk vaktinde kılınan bayram namazı büyük bir önem arz ediyor. Peki bu sene Tunceli’de Ramazan Bayramı namazı sabah saat kaçta kılınacak? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan bayramı namazı saatleri...

TUNCELİ BAYRAM NAMAZI SAATİ

 

 

Diyanet Tunceli’nin tüm ilçeleri için 2018 Ramazan bayramı namazı saatini belirledi. Buna göre; Çemişgezek, Hozat, Mazgirt, Merkez, Nazımiye, Ovacık, Pertek, Pülümür ilçeleri 15 Haziran cuma günü itibariyle sabah saat 05:40'da bayram namazını kılacak.

tunceli bayram namazı

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

 Önce "Niyet ettim vacip olan bayram namazını kılmaya, uydum hazır olan imama" diye niyet edilerek namaza durulur. 

- Sonra "Sübhaneke" okunur.

- Sübhanekeden sonra eller üç defa tekbir getirerek kulaklara kaldırılıp (iftitah tekbirinde oldugu gibi), birinci ve ikincisinde iki yana bırakılır. Üçüncüsünde, göbek altına bağlanır. İmam önce Fatiha, sonra bir sure okur ve beraberce rükuya eğilinir.

- Rüku ve secdeler yapilarak ayaga (ikinci rekata) kalkilir ve eller baglanir.

- İkinci rekatta, imam önce Fatiha ve bir sure okur. Sonra iki el üç defa tekbir getirerek kaldırılır. Üçüncüde de yanlara bırakılır. Dördüncü tekbirde elleri kulaklara kaldırmayıp, rükuya eğilinir.

- Sonra da secdeler yapılarak oturulur.

- Oturuşta imam ve cemaat, Ettehiyyatü, Allahümme salli, Allahümme barik ve Rabbena atina, Rabbena firli duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namaz bitirilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi