Ölen küçük kızın kimliği 31 yıl sonra belirlendi

Fransa'da 31 yıl önce bir otoyol kenarında cesedi bulunan 4 yaşındaki kız çocuğunun kimlik bilgileri tesadüfen ortaya çıkarıldı.

Ölen küçük kızın kimliği 31 yıl sonra belirlendi
Ölen küçük kızın kimliği 31 yıl sonra belirlendi
GİRİŞ 15.06.2018 07:59 GÜNCELLEME 15.06.2018 12:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Blois Cumhuriyet Savcısı Frederic Chevallier, Paris'te bir basın  toplantısı düzenleyerek ülkede yıllarca konuşulan olay hakkında bilgi verdi.

Chevallier, 11 Ağustos 1987'de Blois kenti yakınlarında otoyol  çalışanları tarafından cesedi bulunan kız çocuğunun İnass isimli Fas kökenli bir  ailenin 3'üncü çocuğu olduğunun ortaya çıkarıldığını kaydetti.

 

 

Bulunduğunda vücudunda çok sayıda yara ve işkence izi bulunan çocuğun  kimliğinin ve ailesinin bulunması amacıyla geniş çaplı araştırmanın yapıldığını  hatırlatan Chevallier, "2016'da bir şiddet olayı nedeniyle bir gencin gözaltına  alındığını, bu kişiden alınan DNA örneklerinin ulusal parmak izi ve DNA  veritabanına işlenerek daha sonra yapılan karşılaştırmada küçük kızın DNA'sı ile  uyuştuğunun görüldüğünü" söyledi.


Olayla ilgili soruşturmanın 2007'de güncellenmesi sayesinde küçük kıza  ait DNA örneklerinin yeni teknolojiyle sisteme işlendiğini aktaran savcı  Chevallier, adi bir olayın neticesinde tesadüfen gözaltına alınan kişinin, küçük  kızın kardeşi olduğunun belirlendiğini, soruşturmanın genişletilmesi üzerine de  küçük İnass'ın anne ve babasına ulaşıldığını açıkladı.

Salı günü İnass'ın şu an 63 ve 66 yaşlarında olan anne ve babasının  gözaltına alındığını ve haklarında adli soruşturma açıldığını söyleyen Chevalier,  her ikisinin de ilk sorgularında çelişkili ve birbirini suçlayıcı ifadeler  kullandığını belirtti.

Chevallier, 7 çocuklu bir ailenin 3'üncü çocuğu olan İnass'ın Fas'ta  doğduğunu, bir müddet anneannesinde kaldıktan sonra 18 aylıkken Fransa'ya  getirildiğini anlatarak, ailenin birkaç farklı şehirde yaşadığını ve 2010'da anne ve babanın ayrıldığını, çocukların ise uzak şehirlerde yaşamaya başladığını dile  getirdi.

Soruşturmayı yürüten ekipler, ailenin resmi kayıtlara göre 7 çocuğu  olmasına rağmen aile sandığına 6 çocuk kaydının yaptırıldığını, herhangi bir ölüm  bildiriminde de bulunmadığını ortaya çıkardı.

Küçük kızın cesedinin otoyol kenarında bulunmasından sonra kimliğinin  belirlenmesi için aynı yıl 65 bin anaokulunda tarama yapılmış, 6 binden fazla  çocuk doktoru ve sosyal danışmanın ofisi ziyaret edilerek otoyol kenarında  bulunduğu anda çekilen fotoğrafı dağıtılmıştı.

Bu şekilde 35'ten fazla ülkede de kimlik belirleme çalışması  yapıldığını aktaran Fransız basını, olayın aydınlığa kavuşturulması için tüm ülkenin seferber olduğunu ve Fransa tarihinde eşi görülmemiş bu sır perdesinin  aralanması için yıllarca çaba gösterildiğini yazdı.

Le Monde, cesedinin bulunduğu otoyol yakınındaki Suevres kenti  mezarlığına isimsiz olarak defnedilen İnass'ın mezar taşına "Burada bir melek yatıyor" yazısının yazıldığını ve mezarından çiçeklerin eksik olmadığını aktardı.

YORUMLAR 2
  • Kimki 5 yıl önce Şikayet Et
    Fransa fas resim türk polisi turk amca.
    Cevapla
  • aspnetturkiye.com 5 yıl önce Şikayet Et
    faslı oldugunu bilselerdi çoktan kapatırlardı bu kafirler şimdi o kadar emeklerine yanıyorlardır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde