Yaşayan Türk bilim kadınları

Dünyanın çeşitli kuruluşlarında ve üniversitelerinde yaptıkları çalışmalarla ülkemizin gurur kaynağı olan bilim kadınlarımızı hiç merak ettiniz mi? İşte sizlere birbirinden yetenekli Türk bilim kadınları...

Aldıkları ödüllerle göğsümüzü kabartan çalışmaları tüm dünyada takdir toplayan kısaca bilime yön veren Türk bilim kadınlarını sizler için derledik. 

NASA'DAKİ TEK TÜRK KADIN FERYAL ÖZEL 

Columbia Üniversitesi'nde fizik ve matematik üzerine çift anadal yapan Prof. Dr. Feryal Özel, daha sonra da Kopenhang Üniversitesi'nde fizik üzerine yüksek lisansını tamamladı. Bir astrofizikçi olan Özel'in ismi Albert Einstein'in da bulunduğu "Büyük Fikirler" listesine alındı. Aynı zamanda Özel, NASA'nın kara delikleri görüntülemek için hazırladığı "Uzay Teleskobu" projesinin başında bulunuyor. 

2 DAKİKADA KANSER TESTİ YAPAN BULUŞUN SAHİBİ GÖZDE DURMUŞ 

ODTÜ mezunu olan Gözde Durmuş, bilim hayatındaki yolculuğuna Harvard Üniversite'sinde ve Brown Üniversitesi'nde devam etti. Biomühendis olan Durmuş'un hayata geçirdiği buluş sayesinde sadece bir iki dakika içinde kanser testi yapılabiliyor. Durmuş, Amerika'da bulunan Stanford Üniversite'sinde genetik bilimi üzerine yaptığı çalışmalarına devam ediyor. 

GİYİLEBİLİR KALP PİLİNİN MUCİDİ CANAN DAĞDEVİREN 

İllinois Üniversitesi'nde malzeme bilimi ve mühendisliği üzerine doktorasını tamamlayan Canan Dağdeviren, 2014 yılından beri Massachusetts Teknoloji Enstütisi'nde görev yapıyor. Beyin hastalıkları için giyilebilir kalp pilini icat eden Dağdeviren'i Forbes dergisi "30 yaşından küçük 30 bilim insanı" listesine aldı. 

LİSEDEN BAŞLAYAN BİLİM AŞKIYLA YAŞAYAN BİLGE DEMİRKÖZ 

Daha bir lise öğrencisiyken TÜBİTAK'dan ödül kazanan Bilge Demirköz, doktora derecesini Oxford Üniversitesi'nde tamamlandı. Demirköz, NASA'da ve Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN'de çalışmalar yaptı. Bilge Demirköz, şu an ODTÜ'de 15 kişilik ekibiyle bilimsel çalışmalarına devam ediyor. 

Instagram fenomeni olmanız için yapmanız gerekenler

İLİŞKİLİ HABER

Instagram fenomeni olmanız için yapmanız gerekenler
Zımparanın farklı kullanım alanları

İLİŞKİLİ HABER

Zımparanın farklı kullanım alanları
Ay isimlerinin kökeni nereden gelir?

İLİŞKİLİ HABER

Ay isimlerinin kökeni nereden gelir?
İlham verici sıradışı kadınlar

İLİŞKİLİ HABER

İlham verici sıradışı kadınlar

BİR YORUM YAPIN 0