Birden bu hale geldi! Sizin de başınıza gelebilir

Andrew Shilliday, sistemik skleroz adı verilen bağışıklık sistemi rahatsızlığı yüzünden kabusu yaşadı.

Birden bu hale geldi! Sizin de başınıza gelebilir
Birden bu hale geldi! Sizin de başınıza gelebilir
GİRİŞ 24.09.2018 08:37 GÜNCELLEME 24.09.2018 08:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sistemik skleroz adı verilen bağışıklık sistemi rahatsızlığı yüzünden kabusu yaşayan Andrew Shilliday, vücudunda döküntü şikayetiyle doktorun kapısını çaldı. Sistemik skleroz tespit edilen Shilliday'in el ve ayak parmakları birden siyahlaşmaya başladı, onu neredeyse ölüme götürecek olan kangren anlaşıldıktan sonra da el ve ayak parmakları kesildi. Gayda sanatçısı Shilliday, kendisi için özel olarak geliştirilen gayda ile bir daha gayda çalamama korkusunu geride bıraktı

Vücudunda döküntü şikayetiyle doktorun kapısını çalan Shilliday'da sistemik skleroz tespit edildi. Talihsiz adamın el ve ayak parmakları birden siyahlaşmaya başladı, onu neredeyse ölüme götürecek olan kangren anlaşıldıktan sonra da el ve ayak parmakları kesildi. Uzmanlar, hastalığın belirtilerine karşı uyanık olmak gerektiği konusunda uyarıyor. 

Sistemik skleroz, bağ dokusunun kalınlaşmasına neden olarak, kan akışını yavaşlatarak, kangreni tetikliyor. Shilliday, hayatını alt üst eden bu hastalık yüzünden hayatının sekiz ayını hastanede geçirdi. 

Parmakları kesilen Andrew Shilliday, yeniden yürümeyi öğrenmek zorunda kaldığını belirtti. 

"PARMAKLARIMIN RENGİ DEĞİŞMEYE BAŞLAYINCA..."

Hastalığı hakkında açıklama yapan Shilliday, "El parmaklarımın ve ayak parmaklarımın renginin değişmeye başladığını görünce, durumumun ciddi olduğunu anlamıştım" dedi.

Gayda sanatçısı olan Andrew Shilliday, "Çok fazla acı çektim, işlerin iyiye gitmeyeceğini düşünmüştüm. Tam zamanlı olarak gayda dersleri veriyorum ve bu benim geçim kaynağımdı. Bir daha asla gayda çalamamaktan ve gayda çalmayı öğretememekten çok korktum" dedi. 

Yeniden yürümeyi öğrenen Shilliday, gayda tutkusundan asla vazgeçmedi ve kendisi için özel geliştirilmiş gayda sayesinde eski günlerine geri döndü. 

KAYNAK: DAİLYMAİL
YORUMLAR 2
  • yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    annemde aynı hastalık tedavisi yok eski günlerine dönemez. ileri safha organ tutulması. Rabbim şifa versin
    Cevapla
  • Salavatin Gücü 5 yıl önce Şikayet Et
    Hergün Salavati Kevseri 1 defa okusun, ALLAHIN izni ile sifa bulur ve Sifa bulduktan sonra günlük okumayi asla birakmasin ve bunu son nefesine kadar her gün okusun. Hemen hemen bütün hastaliklara Sifadir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı