Yasin Suresi okunuşu ve anlamı! Yasin Suresi'nin faziletleri ve meali!

Yasin Suresi adını ilk ayetinde sözü edilen ''Ya-Sin'' harflerinden alan eşsiz bir sure olma özelliği göstermektedir. Peki, Kur'an-ı Kerim'in kalbi olarak nitelendirilen Yasin Suresinin okunuşu - anlamı (meali) nedir? İşte, müminlerin sıklıkla okuduğu İslam dünyasında mühim bir yeri bulunan Yasin Suresinin faziletleri!

Yasin Suresi okunuşu ve anlamı! Yasin Suresi'nin faziletleri ve meali!
Yasin Suresi okunuşu ve anlamı! Yasin Suresi'nin faziletleri ve meali!
GİRİŞ 10.10.2018 14:33 GÜNCELLEME 10.10.2018 16:05

Kur'an-ı Kerim'in kalbi olarak nitelendirilen Yasin Suresi, Mekke dönemde nazil olan ve toplamda 83 (seksen üç) ayetten oluşan mukaddes bir suredir. İslam dünyası için en mühim surelerden bir tanesi olan Yasin Suresi'nde; Peygamberimiz Hz.Muhammed (S.A.V)'in peygamberliğini yalanlayan ve varlığını inkar eden Kureyş kafirlerinin Cenab-ı Hakk tarafından karşılaşacakları her türlü azap ve felaketlerden söz edilmektedir. Yasin Suresi'ni ihlas ve samimiyetle, anlamını idrak ederek okuyan müminlerin dünyevi ve uhrevi her türlü hacetleri hasıl olacağı, kabir hayatında olduğu gibi gerek dünyada gerekse ahirette mutluluğu ve saadeti yaşayacakları, tüm sıkıntıların, kötülüklerin ve korkuların def edileceği vurgulanmıştır. Peki, Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in peygamberliğinin gerçek olduğunun özellikle vurgulandığı ve bunun doğruluğunun onaylanarak Kuran-ı Kerim üzerine yemin edildiğini anlatan, okuyan Müslümanların bolca sevaba mazhar olacakları, binbir türlü derde şifa olacak Yasin Suresinin okunuşu ve anlamı (meali) nedir? İşte, yüce Allah’ı ve peygamberleri inkar eden müşrikler üzerine Peygamberimiz Hz.Muhammed (S.A.V)’in ehemmiyetli ayetlerle teselli edildiği, okuyanların büyük ya da küçük her çeşit günahlarının affolacağı Yasin Suresi’nin faziletleri…

YASİN SURESİNİN ANLAMI (MEALİ) VE YASİN SURESİNİN OKUNUŞU İÇİN TIKLAYINIZ...

YASİN SURESİ

YASİN SURESİNİN KONUSU NEDİR?

Sûrede başlıca insanın ahlâkî sorumlulukları, vahiy, Hz. Peygamber’i yalanlayan Kureyş kabilesi, Antakya halkına gönderilen peygamberler, Allah’ın birliğini ve kudretini gösteren deliller, öldükten sonra dirilme,hesap ve ceza konu edilmektedir.

YASİN SURESİ

YASİN SURESİ NEDEN İNDİRİLMİŞTİR?

Peygamberimizin sallallahü aleyhi ve sellem peygamberliği tasdîk edilmekte (doğrulanmakta), inkâr edenle kabûl etmeyenler tehdîd edilmekte, eski kavimlerin (milletlerin) inkarcı hâllerinden dolayı başlarına gelen azâb ve felâketler anlatılarak, insanlar gafletten uyanmaya dâvet edilmekte (çağrılmakta), bu arada Peygamberimiz de sallallahü aleyhi ve sellem tesellî edilmektedir. Yine bu sûrede Allahü teâlânın kudretinin ve büyüklüğünün eserlerine dikkatler çekilmekte, âhirete inanmayanların ne kadar pişman olacakları, mü'minlerin, inananların ise, pek büyük mükâfâtlara nâil olacakları (kavuşacakları) bildirilmektedir.

YASİN SURESİ

YASİN SURESİNİN ÖNEMİ İLE İLGİLİ HADİS-İ ŞERİFLER…

1)“Kur’an’ın kalbi Yasin-i Şerif’tir. Kim onu Allah rızasını talep ederek ve onu ahiret sevabı için okursa, Allah onun günahlarını mağriyet eder. Onu ölülerinizin üzerine okuyunuz.” (Nesei, Beyhaki)

2)“Her gece Yasin-i Şerif’i okumaya devam eden kimse, vefat ederken şehit olarak vefat eder.” (Taberani)

3)“Her şeyin bir kalbi vardır. Kuran’ın kalbi de Yasin dir. Her kim Yasin-i Şerif’i okur ve onun içindekilere göre yaşarsa, Allah ona Kuran-ı Kerim’i on kere okumuş kadar sevap yazar.”  (Tirmizi)

4)“Ölüleriniz için Yasin-i Şerif’i okuyun.” (Ebu Davud)

5)“Kim bir gecede, Allah rızası için Yasin’i okursa günahları affolunur.” (Beyhai, Tirmizi)

YASİN SURESİ

YASİN SURESİNİN FAZİLETLERİ NELERDİR?

*Peygamberimiz (s.a.v.) buyuruyor:
Ölüm halinde olan bir müslümanın yanında Yâsin okunursa, melekler gelip karşısında saf saf dizilirler, onun için dua, istiğfar ederler, cenaze namazını kılarlar ve kabrine defin oluncaya kadar onunla birlikte olurlar. (Tefsîr-i Ebussu’ud)

*Peygamberimiz (s.a.v.) buyuruyor:
Her gece Yâsin okuyan kimse şehit olarak ölür. (Taberânî)

*Peygamberimiz (s.a.v.) buyuruyor:
Kim Allah’ın rızasını dileyerek Yâsin’i okursa, geçmiş (küçük) günahları bağışlanır. Onu ölülerinize de okuyun. (Beyhakî)

*Peygamberimiz (s.a.v.) buyuruyor:
Sekerât-ı mevt (ölüm halinde) olan bir müslüman Yâsin Sûresini okursa, Rıdvan cennetten bir bardak şerbet getirir ve içirmeden Azrâil onun canını alamaz. (Tefsîr-i Kâdî Beydâvî)

*Peygamberimiz (s.a.v.) buyuruyor:
Kim geceleri Yâsin okursa, (günahlarından) bağışlanmış olarak sabaha erer. (Buhârî)

YASİN SURESİ

->Yasin Suresi üç bin harftir ve okunduğunda melekler gökyüzünden inerek onu dinlerler.

->Ölmek üzere olan kişilerin yanında Yasin Suresi okumak ruhunu teslim etmesine kolaylık sağlar.

->Yasin Suresini geceleri okuyana Kur’an’ın tamamını yedi kere hatim etmiş kadar sevap yazılır.

->Yasin okunduğunda hayır kapıları açılır ve hayırlar bu kişiyi bulur.

->Yasin Suresi okumaya devam eden ve vefat eden kişi şehit olarak vefat eder.

->Rızkı dar olanlar ve bereket isteyenler Yasin Suresi’ni bol bol okumalıdır.

->Yasin Suresini yazarak üstünde taşımak büyük bir izzet ve ikram görmeyi sağlar.

->Yasin Suresi’ni dinlemek sadaka vermiş kadar sevaptır.

->Cuma gecesi Yasin Suresi okuyan mü ‘minin ertesi sabaha günahları affedilir.

->Yasin Suresi’nin yazılıp suya atılması ile oluşan sudan içen kişinin ne hastalığı varsa şifa bulur.

YASİN SURESİ

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde