Almanya İstanbul'u izledi

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 27 noktaya sabitlediği 33 adet kamera ile İstanbul'u dünyaya seyrettiriyor. Bu kameralar vasıtasıyla toplamda 2 milyon 918 bin 270 kişi İstanbul'u seyretti. İşte, haberin detayları...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE HABERE AİT GALERİ İÇİN TIKLAYIN GÖR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Elektronik Sistemler Müdürlüğünün şehrin tarihini ve hususi mekanlarına yerleştirdiği, yüksek çözünürlüklü çekim yapan kameralardan, İstanbul’un turistik bölgelerine göz gezdirilebiliyor.

Hareketli çekim yapan dönen kameralar ile İstanbul'a ilgi duyan herkes, herhangi bir engelleme ile karşılaşmadan şehrin tarihi ve turistik bölgelerini izleyerek, buralar hakkında bilgi edinebiliyor.

2018 yılının yaklaşık 8 ayda tüm dünyanın birçok ülkesinden 972 bin 507 kişi İstanbul'un turistik kameralarına tıkladı. Bunların arasında en çok tıklanma rekoru Almanya'dan geldi. 160 bin 710 kişi, 27 noktaya kurulan kameralardan İstanbul'u seyretti.

Yurt dışındaki insanların yanı sıra İstanbul'da ikamet eden kişiler de, turistik kameralar sayesinde İstanbul ile alakalı bilgi edindi.1 milyon 17 bin 497 İstanbullu, yaşadıkları şehri, turistik kameralardan  tercih etti.

150 bin 858 ziyaretçi ile Ankaralılar, İstanbul'un en çok izleyici listesinde ikinci sırada yer aldı. 95 bin 640 İzmirliler, 66 bin 435 Bursalılar, 49 bin 743 Antalyalılar takip etti.

Mevsim şartlarından muaf yılın her günü ve her saatinde hizmet veren kameralardan en çok Anadolu Hisarı'nın görüntüleri seyredildi.

BİR YORUM YAPIN 0