Uludağ'da aç kalan ayılar çöp konteynerlerini karıştırıp yiyecek aradı. Kendisini görüntüleyen vatandaşları gören aç ayılar vatandaşlara saldırdı.  

  Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ, turistik yönünün yanı sıra doğal yaşamıyla da dikkat çekmeye devam ediyor. Uludağ sık çam ormanları arasında binlerce yabani hayvana da ev sahipliği yaparken, Sarıalan bölgesinde karnı acıkan ayı ailesi çöp konteynerlerini karıştırıp yiyecek aradı. O anlar ise bir işletmeci tarafından kaydedildi.

Kendisini görüntüleyen vatandaşları fark eden aç ayılar saldırıya geçti. Başka bir görüntüde ise çöp kutularını karıştıran ayıların kendisi gibi karnı acıkan rakipleri gözlerden kaçmadı. Başıboş köpekler ayıyı bir türlü rahat bırakmazken, havlayan köpeklerden rahatsız olan ayı karnını doyurduktan bir süre sonra bölgeden ayrıldı.

 

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Kamil 06.12.2018 14:45
    Ülkemizde bir proje halinde yaban hayvanlarının aç kalmaması için ormanlık çalılık alanlara yabani meyve ve yemiş ağaçları dikmeliyiz.
  • Selim 06.12.2018 13:21
    Ayıya yiyecek vermeyip de videoya çekmek. Ayı yiyecek bulamıyorsa otel işletmeleri karınlarını doyursun. Bol miktarda israf edilen yemek vardır.
  • zafer gülten 06.12.2018 11:55
    uzun zaman önce turistler ve hayvanseverler tepki gösteriyor,ayılara eziyet yapılıyor diye ayı oynatmak yasaklandı.peki o zaman atıları düşünüp oynatılmasına tepki gösteren hayvanseverler şimdi ayıların aç kalmasına ,yiyecek bulma sıkıntısı çekmesine niye tepki göstermiyor.
  • Hasan 06.12.2018 11:47
    Ülkemizin her yerinde ormanlık ve çalılık alanlara bolca kızılcık böğürtlen yaban mersini taflan yabani elma armut meyveli bitkilerin fidan ve tohumlarını dikim ve ekimini belediyelerimiz orman işleri ile ilgili kuruluşlarımız gönüllülerimiz ve vatandaşlarımız yaparsak yaban hayvanlarımız aç kalmazlar ve çöplerden yiyecek aramazlar.
  • hakedene 06.12.2018 11:27
    eline tüfeği alan ava giderse aç kalan güçlü hayvanlar şehre daha çok iner.insan ne yaparsa kendine yapar
Daha fazla yorum görüntüle