Yeni İstanbul Havalimanı'na 9 futbol sahası büyüklükte Duty Free açıldı

3 Mart'a kadar taşınmanın tamamlanacağı yeni İstanbul Havalimanın'da tüm çalışmalar hızla devam ediyor. Dünya'nın en büyük havaalanı olanacak bu alanda dev mağazalar açılmaya başladı.

Gebr. Heinemann ile Unifree Dutyfree ortaklığında İstanbul Havalimanı’ndaki Duty Free alanında Faz 2'nin açılışı yapıldı. Böylece havalimanında, dünyanın en büyük ticari alanlarından birini de içinde barındıran 8 bin metrekarelik 5 yeni mağaza daha devreye girdi.

Açılışta konuşan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türk sivil havacılığının zafer anıtı” olarak nitelediği güzide havalimanının önemli bir aktivitesinde bulunmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti.

DHMİ Genel Müdürü Ocak ayrıca "2018 yılında 1 milyon metrekarelik Türk hava sahasını kullanan ve bugün sayıları 56’ya uzanan havalimanlarımıza, iniş-kalkış yapan uçak sayımız 2 milyonu geçti. Yine bu havalimanlarımızı kullanan yolcu sayımız ise 2018 sonu itibarıyla 210 milyon yolcuya ulaştı" şeklinde konuşmasına devam etti. 

Atatürk Havalimanı’nın 3 Mart itibarıyla tüm ticari uçuşlarını artık İstanbul Havalimanı’na devredeceğini hatırlatan Ocak, "İstanbul Havalimanı tam kapasiteyle devreye girdiğinde ülkemiz, doğu-batı, kuzey-güney aksları arasında havacılığın ana üssü olacak. Özellikle transit yolcu pazarında. Tabii, hepimiz heyecanla bugünü bekliyoruz" sözleri ile heyecanını dile getirdi.

Funda Ocak, Duty Free hizmetinin havalimanı için önemli bir tanıtım hizmeti olduğunu belirterek, bu hizmeti yürüten Unifree şirketinin pek çok Türk havalimanında faaliyette bulunduğunu söyledi.

Adana'daki tarihi konak mutfak müzesi olacak

İLİŞKİLİ HABER

Adana'daki tarihi konak mutfak müzesi olacak

BİR YORUM YAPIN 0