Canan Karatay: Okul kantinleri kapatılsın

Prod. Dr. Canan Karatay, okul kantinlerinin sağlıksız olduğunu dile getirerek kantinlerin kapatılması gerektiğini vurgulayan bir açıklama yaptı.

Prof. Dr. Canan Karatay, okul kantinlerinin kâr amacıyla bulunduğunu ve çocuk sağlığı için tehlikeli olduğuna dikkat çeken bir açıklama yaptı. Okullardan kantinlerin kaldırılmasını öneren Karatay, "Kantinler kar için oradalar, çocuk sağlığını düşündükleri için değil. Sabah kahvaltısını okul hazırlayabilir en sağlıklı gıdalarla. Yumurta tereyağıyla cin gibi çocuklar olur. Ama çocukların cin gibi olmasını da öğretmenleri istemiyor. Çünkü kontrol edemiyorlar. Anne babalar çok uyanık olsun" dedi.

Tereyağ tüketmemenin olumsuz sonuçlar doğurduğu belirten Karatay, "Senelerce sağlıklı yağ yasaklandı, gözleri görmesin diye. 30 yaşındaki çocuklar kısır. Zayıf olmak sağlıklı değildir. En doğalını yiyin" ifadelerini kullandı.

Bursalı bir vatandaş Brezilya'dan altın yumurtlayan tavuk getirdi

İLİŞKİLİ HABER

Bursalı bir vatandaş Brezilya'dan altın yumurtlayan tavuk getirdi
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 31

Alaylı 5 yıl önce

Öğretmenimiz haftalık beslenme listesi verdi dönem başında ve sağlıklı besinlerle. Ona uyuyorum meyve ve süt de koyuyorum yanına.kantine pek gerek bile kalmıyor.Cuma serbest günümüz nefsi çekerse kantin için para veriyorum ama çok nadir

tansel 5 yıl önce

okul kantinlerini kapatın. tam destek.

Toplam 3 beğeni

Saliha 5 yıl önce

Bi kantin dusunun haslanmış yumurta süt ve hakiki tereyağ temin edip cocuklara hizmet sunuyor hem kantinler hem çocuklar karda canan hoca okul teminatı altında olmasını istemesi bize verdiği degeri gösterir otuz kırk cocukla ugrasmak ve cin gibi cocuklarla ugrasmak elbetteki çok zor sınıftaki sayıları azaltsınlar ögretmenlerden atanmayan kalmaz ihtiyaçtan hemde yükleri hafifler mesele acgözlülük bir vazgeçsek birazda hizmete niyetlensek canan hocanın kıymetini biliriz

Toplam 3 beğeni

Arif Yılmazer 5 yıl önce

Canan Hanım kantinler sürekli denetleniyor kantinler daha sağlıklı ürünler satıyor Mc Donalds, Burger King’e 5 yaşındaki çocuklar gidiyor karneyi alan oraya koşuyor cumartesi pazarlar oralar çocukla dolup taşıyor okulun çevresinde bakkallar öğrencilere sigara satıyor ülkemizdeki cola fabrikalari kapansın cips fabrikalari kapansın okul kantincilerinin ekmeği ile niye oynuyorsun.

Toplam 4 beğeni

samet 5 yıl önce

evet bu bir gerçek kantin işleten ticaret yani para kazanma peşinde çocukların sağlığı belki en son düşüneceği şey maalesef hepsi olmasa da bazı özel hastaneler öyle değil mi hasta sağlığının derdinde ancak hastane yönetimi fatura şişirme derdinde

Toplam 3 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun